Free cookie consent management tool by TermsFeed

Cea mai asteptata facilitate a noului iPhone S5 lansat de Apple marti seara este recunoasterea amprentei digitale a proprietarului. Utilizarea acestui tip de identificare a utilizatorului de telefoane mobile nu este o propunere noua, ea venind ca o completare a touchscreen-urilor si a softurilor de recunoastere vocala.

Apple a depasit insa faza de proiect si a implementat noua tehnologie, astel incat  iPhone S5  vine dotat cu scanner de amprente. Sistemul se doreste a fi o modalitate de a elimina necesitatea utilizarii parolelor si a fost deja implementat pe sisteme desktop si notebook de mai mult de 10 ani de catre alti producatori, insa nu a avut un foarte mare succes. Sistemul Apple foloseşte frecvente radio pentru cartografiere a suprafetei degetului. Spre deosebire de vechea tehnologie, care necesita glisarea degetului pe scanner, noile modele citesc suprafata în timp ce degetul este in repaus.

Apple a cumparat  in anul 2012 AuthenTec, companie specializata in securizarea datelor pe bază de amprente, iar brevetul pentru tehnologia Apple de citire a amprentelor a fost aprobat recent de catre  recent guvernul american. Potrivit publicatiei The Wall Street Journal, datorita faptului ca Apple este un gigant cu multa putere de influenta, este foarte probabil ca si alti jucatori de pe piata IT&C sa inceapa sa foloseasca noul dispozitiv.

Share.
Avatar of Ioana Munteanu

Pasionata de dezvoltare web, design si social media. Consider ca mediul virtual este cel mai puternic formator de opinie existent.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.