Free cookie consent management tool by TermsFeed

Desi aparent o inovatie parea imposibil de adus unui stylus, iata ca cei de Nvidia dovedesc exact contrariul odata cu dezvaluirea noii tehnologii DirectStylus. Noul stylus creat avand la baza aceasta tehnologie va putea fi folosit pe tabletele echipate cu chipset-ul Tegra 4.

Compania spune ca noua tehnologie ii va ajuta pe utilizatori sa foloseasca stylus-ul ca si cand ar fii un creion normal. In ce consta de fapt noutatea? Utilizatorul nu va mai trebui sa schimbe setarile pentru a regla grosimea liniilor care sunt desenate sau pentru a comuta intre optiunile de desen si scriere.

Daca acesta doreste o linie mai subtire, nu trebuie decat sa apese usor varful stylus-ului pe ecran. Pentru o linie mai groasa va trebui sa apese mai puternic. In cazul in care se doreste stergerea unei greseli, utilizatorul trebuie doar sa intoarca stylus-ul invers, asa cum ar proceda daca ar folosi un creion cu guma, iar atingerea va fi inregistrata de tableta. Aceeasi caracteristica de presiune se aplica si in cazul acestui capat al gadget-ului.

Cei de la Nvidia recunosc faptul ca un astfel de stylus a mai fost creat in trecut, dar avea varful de 5 mm si utiliza metoda sus-mentionata pentru a schimba grosimea liniilor. In plus, noua tehnologie a tabletelor va face posibila distinctia intre un stylus si degetele sau palma unei persoane, evitandu-se astfel scrisul neintentionat.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.