Free cookie consent management tool by TermsFeed

NVIDIA a lansat nou placă video GeForce GTX 1080 la începutul acestei luni alături de versiunea GTX 1070. Anunțul a fost făcut de CEO-ul Jen-Hsun Huang. Aceasta este prima placă video dezvoltată de companie care folosește arhitectura Pascal.

Arhitectura Pascal a fost creată pentru a aduce o nouă generație de conținut. Aceasta a adus mai multă lățime de bandă a memoriei grafice dar și o eficiență mărită a consumului de energie iar noua placă video oferă utilizatorilor o frecvență de lucru mai mare de 1700MHz cu un consum de energie de 180W.

NVIDIA GeForce GTX 1080 are 8GB capaciatte a memoriei grafice GDDR5X de la Micron și este prima placă video dezvoltată folosind procesul FinFET de 16nm. Rezoluția maximă suportată ajunge la 7680×4320 pixeli și oferă suport pentru utilizarea până la patru monitoare simultan.

Cum spune și titlul acestui articol, nou placă de bază NVIDIA GeForce GTX 1080 Founders Edition este disponibilă în oferta magazinului online Cel.ro. Stocul include placă de bază de la trei producători: MSI, ASUS și Gigabyte iar prețul este de 3.450 de lei.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.