Free cookie consent management tool by TermsFeed

Departamentul Securitatii Nationale din SUA avertizeaza utilizatorii browserului Internet Explorer de la Microsoft despre o noua problema importanta legata de securitatea acestuia indemnandu-i sa se opreasca din a-l utiliza.

O noua vulnerabilitate descoperita in browser afecteaza toate versiunile majore ale acestuia din ultimul deceniu. Noua vulnerabilitate de tip exploit permite atacatorilor sa ruleze cod daunator de la distanta. Compania de securitate FireEye a declarat ca aceasta vulnerabilitate este folosita pentru a ataca organizatiile financiare si de aparare din SUA ce folosesc Internet Explorer versiunile 9, 10 si 11.

Aceste versiuni ale browser-ului ruleaza pe sistemele de operare Windows Vista, Windows 7 si Windows 8 desi problema de securitate se regaseste in toate versiunile incepand de la Internet Explorer 6.

FireEye recomanda, in caz ca nu puteti renunta la utilizarea Internet Explorer, sa dezactivati modulul Flash. Puteti folosi aplicatia de securitate Microsoft Enhached Mitigation Experience Toolkit dar aceasta nu va oferi aceeasi siguranta ca si folosirea unui alt browser web.

Sursa: CNet

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.