OCZ a lansat un nou SSD cu o capacitate mare si viteza mare de transfer destinat pentru aplicatiile server, noul SSD poarta denumirea de Z-Drive 4500. Performanta imbunatatita ofera suport de transferuri pe interfata SATA 6Gbps si foloseste un slotul de extensie PCIe 2.0 8x pentru conectare si utilizeaza NAND MLC de 19nm de la Toshiba.

Potrivit specificatiilor sale, noul SSD este capabil sa ofere o viteza de citire secventiala de pana la 2.900MB/s, 2200MB/s viteza de scriere secventiala, 252000 IOPS citiri aleatorii si 78000 IOPS scrieri aleatorii. Aceste specificatii sunt destul de bune daca ne raportam la unitatile de stocare SSD pentru desktop ce ofera, in medie, o viteza de citire de pana la 550MB/s si operatii de citire 100000 IOPS.

Unitatea de stocare Z-Drive 4500 este alcatuita din 8 SSD-uri separate bazate pe SandForce alaturi de OCZ Virtualized Controller Arhitecture (VCA) combinand cele trei unitati intr-un singur volum. VCA permite configurarea redudantei plus, acesta ofera suport pentru operatii TRIM si include un sistem personalizat de asteptare. Pe langa VCA, OCZ a introdus si un sistem termic de monitorizare ce foloseste mai multi senzori interni pentru masurarea temperaturii si mentinerea performantei.

Z-Drive 4500 va fi disponibil in 3 modele, un model de 800GB ce va avea pretul de 2.355$, un model de 1.6TB ce va avea pretul de 3.806$ si, modelul cu cea mai mare capacitate, modelul de 3.2TB ce va avea pretul de 6.533$.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.