Olanda da putere de hacking politiei

Guvernul Olandei are un proiect de lege ce va da politiei dreptul de la patrunde in calculatoare, sa instaleze programe de tip spyware, sa citeasca emailuri sau sa distruga fisiere.

Noua lege are intentia de a da politiei o noua putere in lupta impotriva criminalitatii cibernetice. Aceasta permite investigatorilor sa intre in servere localizate in afara tarii daca acestea au fost folosite sa blocheze serviciile.

Autoritatile Olandeze doresc sa contracareze atacurile de tipul servicii de negare (DDoS) ce sunt in crestere ce ataca serviciile si afacerile online.
Recent, o organizatie anti-spam Spamhaus a fost tinta unor atacuri DDoS. Un Olandez a fost arestat deoarece a luat parte la acest atac cibernetic.

Daca este aprobata in forma curenta, legea considera publicarea de date furate sau refuzul unui suspect de a descifra fisierele criptate pe parcursul investigatiei ca fiind o ilegalitate conform BBC.

“Politia are deja mijloacele necesare pentru a lupta cu criminalitatea cibernetica, dar nu e in stare sa le aplice, datorita resurselor si cunostintelor limitate” declara intr-un articol grupul “Bits of Freedom”.

Si guvernul Angliei a fost fortat sa revizuiasca o lege pe aceasta tema deoarece era impotriva drepturilor.

                  

Alte articole

1 ComentariuComentează

Răspunde

Adresa de email nu va fi făcută public. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterix *.
Citește Politica de confidențialitate pentru detalii suplimentare despre confidențialitatea datelor tale.

Mergi sus