Free cookie consent management tool by TermsFeed

Guvernul Olandei are un proiect de lege ce va da politiei dreptul de la patrunde in calculatoare, sa instaleze programe de tip spyware, sa citeasca emailuri sau sa distruga fisiere.

Noua lege are intentia de a da politiei o noua putere in lupta impotriva criminalitatii cibernetice. Aceasta permite investigatorilor sa intre in servere localizate in afara tarii daca acestea au fost folosite sa blocheze serviciile.

Autoritatile Olandeze doresc sa contracareze atacurile de tipul servicii de negare (DDoS) ce sunt in crestere ce ataca serviciile si afacerile online.
Recent, o organizatie anti-spam Spamhaus a fost tinta unor atacuri DDoS. Un Olandez a fost arestat deoarece a luat parte la acest atac cibernetic.

Daca este aprobata in forma curenta, legea considera publicarea de date furate sau refuzul unui suspect de a descifra fisierele criptate pe parcursul investigatiei ca fiind o ilegalitate conform BBC.

„Politia are deja mijloacele necesare pentru a lupta cu criminalitatea cibernetica, dar nu e in stare sa le aplice, datorita resurselor si cunostintelor limitate” declara intr-un articol grupul „Bits of Freedom”.

Si guvernul Angliei a fost fortat sa revizuiasca o lege pe aceasta tema deoarece era impotriva drepturilor.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Un comentariu

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.