Free cookie consent management tool by TermsFeed

Încărcarea rapidă a fost implementată pe dispozitivele OnePlus din 2016, odată cu apariția OnePlus 3. Tehnologia Warp Charge reușește să mențină temperaturile scăzute chiar și în timpul jocurilor, fără a înregistra o scădere a vitezei de încărcare.

Începând de la OnePlus 6T McLaren Edition, compania a adoptat numele Warp Charge, oferind în același timp viteze de încărcare superioare. Modelul OnePlus 8T, cu un design al bateriei cu două celule, permite o încărcare completă a bateriei în 39 de minute.

Acum, cu Warp Charge 50 Wireless și Warp Charge 65T, OnePlus Seria 9 va oferi cea mai rapidă încărcare prin cablu și wireless de până acum.

Warp Charge 50 Wireless – mai rapid decât majoritatea soluțiilor de încărcare pe fir

OnePlus 8 Pro dispune de prima soluție de încărcare fără fir a OnePlus – Warp Charge 30 Wireless. De atunci, soluția de încărcare prin cablu a progresat până la o rată de încărcare de 65W. Cu OnePlus 9 Pro, diferența dintre încărcarea cu fir și cea wireless este din nou redusă, întrucât opțiunea wireless ajunge la viteza de încărcare de 50W, superioară vitezei de 30W disponibilă pe modelul OnePlus 8 Pro.

Încărcarea OnePlus 9 Pro de la 1% la 100% are loc în doar 43 de minute, făcându-l unul dintre cele mai rapide sisteme de încărcare din industrie la nivel global și cel mai rapid din America de Nord.

Folosind configurația cu două celule, cele două baterii sunt alimentate la 25W fiecare. De asemenea, a fost optimizat întregul lanț de componente, cum ar fi bobinele și circuitele integrate de încărcare.

Cum funcționează Warp Charge pe telefoanele OnePlus

Viteza de încărcare poate fi îmbunătățită fie prin creșterea amperajului, fie prin tensiune. Cu Warp Charge 50 Wireless, tensiunea a fost crescută la aproximativ 20V 2,5A. Puterea ridicată este transferată în OnePlus 9 Pro prin bobine, după care energia de 20V 2.5A trece prin pompa de încărcare izolată creată de OnePlus, care transformă puterea de 20V 2.5A în putere de 10V 5A.

Această energie alimentează noul sistem cu două baterii. Fiecare baterie primește în jur de 5V 5A, ceea ce înseamnă 25W fiecare, 50W în total.

Gestionarea căldurii generată în timpul încărcării telefonului

Încărcarea wireless este în general mai puțin eficientă în comparație cu cea prin cablu, ceea ce înseamnă că se produce mai multă căldură în timpul procesului de încărcare. În cazul încărcării wireless, curentul mai mare conduce la un nivel mai ridicat de căldură. De aceea, Warp Charge 50 Wireless folosește energie de înaltă tensiune.

Seria OnePlus 9 aduce mai multe inovații pentru a limita căldura:

  1. Designul bateriei duble a OnePlus 9 Pro are o rezistență internă mai redusă, ceea ce înseamnă că va produce mai puțină căldură în timpul încărcării.
  2. Grosimea bobinelor din interiorul telefonului a crescut cu 10% față de modelul 8 Pro.
  3. OnePlus 9 Pro este conceput pentru a avea performanțe de răcire mai bune decât generația anterioară de spartphone-uri, cu o cameră de vapori mai mare, folie de cupru mai groasă și grafit care ajută la menținerea telefonului mai rece în timpul sesiunilor de gaming care au loc în timpul încărcării rapide.

OnePlus 9 Pro este capabil să dubleze viteza de încărcare wireless, păstrând în același timp temperatura la nivelul regăsit pe modelul OnePlus 8 Pro.

OnePlus va oferi un încărcător wireless cu design nou

Pentru a profita din plin de Warp Charge 50 Wireless, OnePlus proiectat și un nou încărcător wireless. Au existat două elemente fundamentale de feedback care au ajutat la modelarea acestui nou produs:

  • Încărcătorul wireless este acum echipat cu două bobine – una în partea superioară și una în partea inferioară – astfel încât utilizatorii să poată alege între încărcarea verticală sau orizontală. Această schimbare permite acum încărcarea wireless în timpul vizionării de videoclipuri.
  • Noul încărcător folosește un design de cablu detașabil, astfel încât acum utilizatorii pot conecta cablul roșu al încărcătorului Warp Charge 65 – care este încă inclus în cutie – sau pot utiliza alte încărcătoare USB-PD terțe pentru a realiza o încărcare la viteză de până la 50 W.

Nu în ultimul rând, noul încărcător continuă să ofere modul ”bedtime”. Acesta poate fi activat din meniul de setări pentru a programa orele de dormit (de exemplu, între orele 23:00 și 07:00), oferind o experiență de încărcare mai liniștită în timpul somnului.

În comparație cu produsele concurente, viteza de încărcare wireless a viitorului telefon depășește viteza de încărcare rapidă prin cablu a altor smartphone-uri flagship premium.

Warp Charge 65T – aceeași putere, dar cu performanță superioară

De asemenea, OnePlus a actualizat încărcarea prin cablu pe OnePlus 9 și 9 Pro. Este folosit în continuare același concept cu două baterii prezent pe OnePlus 8T; acestea se încarcă la viteze de până la 32,5 W, cu o încărcare cumulată de 65 W.

Noutatea constă în o serie de componente actualizate, în combinație cu optimizări ale sistemului.

Comparativ cu Warp Charge 65 disponibil pe modelul OnePlus 8T, OnePlus 9 și 9 Pro utilizează o celulă de baterie personalizată pentru a reduce rezistența internă, reducând astfel încălzirea bateriei în timpul încărcării. Acest lucru oferă noilor modelelor capacitatea de a se încărca la o putere mai mare pentru o perioadă îndelungată, astfel încât bateria să se alimenteze mai repede.

În timp ce OnePlus 8T se încarcă de la 1% la 100% în 39 de minute cu Warp Charge 65, OnePlus 9 și 9 Pro necesită doar 29 de minute pentru a se încărca de la 1% la 100% cu Warp Charge 65T, acesta fiind unul dintre cele mai rapide soluții de încărcare cu cablu din lume.

Mai multe informații despre noua tehnologie de încărcare fi dezvăluite la evenimentul de lansare a seriei OnePlus 9, pe 23 martie la ora 16:00 pe oneplus.com.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.