Opera 20 pentru Android aduce suport RTC alaturi de un nou design

Browserul Opera pentru Android primeste o actualizare majora astazi, aceasta aduce suport pentru chat video WebRTC, o noua interfata, o noua pagina speed dial si un download manager mai inteligent. Noua versiune permite lansarea sesiunilor de chat prin video direct din browser fara a fi nevoie sa fie deschisa o noua aplicatie.

Multumita acestei actualizari, noul suport pentru standardul WebRTC va permite redarea continutului video prin browser, apeluri voce si transfer de fisiere fara a fi necesara instalarea unui modul suplimentar. Noua optiune va permite apelarea de pana la 7 utilizatori catre alte browsere compatibile WebRTC, ca Chrome si Firefox.

Opera 20 pentru Android aduce o noua actualizare si un Speed Dial ce reflecta un design simplu permitand utilizatorului sa aleaga dintre trei interfete distincte: Clasic (bara de adrese in partea de sus, toolbar jos), Phone (bara de adrese si toolbar in partea de sus) si Tablet (ca Phone dar include o bara suplimentara).

Opera 20 pentru Android este bazata pe versiunea 33 a proiectlui open-source Chromium, versiune lansata in luna Ianuarie. Incepand cu versiunea 15, Opera utilizeaza motorul de randare Google Blink si nu mai foloseste WebKit. Google a anuntat proiectul Blink bazat pe WebKit in Aprilie 2013.

Browserul Opera 20 poate fi descrcat din magazinul Play Store.

Citește și alte articole:

Lasă un comentariu

Adresa de email nu va fi publică. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *