Free cookie consent management tool by TermsFeed

Anii 80 au avut ceasurile Casio cu calculator iar copii din anii 90 au avut acele calculatoare mari TI 86. In fiecare deceniu, toti elevii intra in posesia unei noi tehnologii ce ii ajuta sa rezolve multe din grelele problemele matematice de la scoala. Acestia pot beneficia de o noua aplicatie pentru telefoanele inteligente: PhotoMath, ce ii pot ajuta sa rezolve multe tipuri de probleme matematice.

La fel de usor ca si cum ar face o fotografie, aplicatia foloseste camera telefonului pentru a scana ecuatiile si problemele direct din cartea de matematica sau din caietul de probleme. Nu este nevoie nici macar de apasarea unui buton, tot ce este de facut este focalizarea exercitiului iar aplicatia va afisa pe ecran rezolvarea. Deoarece rezultatul reprezinta doar jumatate din problema, un click pe butonul Forward va va conduce catre procesul pas cu pas in rezolvarea problemei facand din aplicatia una numai buna de copiat dar si de invatat. PhotoMath stocheaza un istoric al problemelor rezolvate asa ca utilizatorul poate oricand sa o reverifice.

Exista foarte multe aplicatii de recunoastere a textului (ca si prezenta aplicatie Word Lens de la Google) dar aceasta noua aplicatie abordeaza aceasta probleme cu totul altfel. Aplicatia este disponibila pentru sistemele de operare iOS si Windows Phone iar o varianta pentru Android va fi disponibila de anul viitor.

PhotoMath from MicroBLINK on Vimeo.

Puteti descarca aplicatia din pe iTunes sau Windows Phone.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.