Free cookie consent management tool by TermsFeed

O placa de baza bazata pe ARM a fost prezentata de Huawei cu un procesor ARM cu 16 nuclee, probabil un model necunoscut HiSillicon. Nucleul Cortex-A15 ruleaza la o frecventa de pana la 1.5GHz si, din cate stim, este primul produs cu acest numar de nuclee. MediaTek si Samsung au anuntat mai multe procesoare destinate tabletelor si telefoanelor cu un numar de nuclee la jumatate.

Placa de baza ce gazduieste procesorul este cunoscuta ca si D01, una destul de importanta cu standardele ARM. Probabil aceasta nu este un produs finit inca, aceasta gazduieste 3 unitati de stocare SATA de 2.5 inci, doua module de memorie DDR3 la 1.6GHz si chiar un slot PCI Express.

Alte optiuni de conectivitate includ doua porturi Ethernet Gigabyte la viteze de 10/100Mbit/s, doua porturi USB si cateva interfete pentru periferice: SD, UART, I2C, MDIO etc. Placa de baza a fost listata pe site-ul Linaro – o organizatie ce doreste sa standardizeze Kernelul Linux pe ARM.

Este posibil ca aceasta placa de baza sa nu fie comercializata deoarece utilizarea sa este limitata dezvoltatorilor. Ne putem astepta ca versiunea D02 sa foloseasca Cortex-A57 cu arhitectura V8 si suport pentru 64 de biti.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.