Nokia are in in portofiliu, in mod oficial un smartphone ce ruleaza sistemul de operare Android, defapt detine trei astfel de dispozitive. Astazi, in timpul evenimentului Mobile World Congress, Nokia a anuntat oficial noua linie de telefoane X low-end cu Android destinate pietelor in dezvoltare. Aceste noi telefoane sunt create pentru a aduce compania in pietele unde nu a putut ajunge cu Windows Phone.

Nokia X este un telefon ce a aparut in numeroare imagini de presa in ultimele luni. Aceste are un displau de 4 inch ce ruleaza la o rezolutie de 480x800px, un procesor quald-cre Qualcomm, o camera foto de 5MP, 512MB memorie RAM si un slot microSD. Nokia XL este, esential, acelasi dispozitiv cu diferenta ecranului sau de 5 inch si a memoriei RAM ce are capacitatea de 768MB. Ambele telefoane sunt disponibile in mai multe culori: galben, rosu, verde, albastru, alb si negru.

Noile telefoane de la Nokia ruleaza o versiune Android personalizata de companie. Interfata sistemului de operare mimeaza interfata Windows Phone cu tile-uri redimensionabile si cu suport pentru widgeturi Android. Nokia a adaugat si un nou centru de notificari ce combina aplicatiile cu actualizarile in timp real. Versiunea personalizabila a sistemului nu detine un „app drawer” asa ca nu ve-ti gasi toate aplicatiile instalate, acestea sunt adaugate ecranului de start.

Dispozitivele sunt aproape cum spuneau toate zvonurile. Este ciudat sa vedem Android pe un dispozitiv Nokia dar aceste noi telefoane nu sunt ce ar astepta fanii Android.

Nokia X va ajunge pe piata la un pret de 89$ iar XL va fi disponibil in al 2-lea trimestru al acestui an pentru un pret de 109$.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.