Free cookie consent management tool by TermsFeed

Google ATAP (Advanced Technology And Projects) este locul in care se intampla lucruri minunate. Lucruri ca magia telefonului modular ca rezultat al proiectului Ara al lui Glen Keane dar este si locul in care un proiect, daca nu progreseaza indeajuns pe parcursul a doi ani, este abandonat.

Proiectul Tango de la Google este inca ‘viu‘ si sta foarte bine: acesta a trecut de ATAP.

Ce este Project Tango

Sa facem o scurta introducere: Tango a inceput ca un proiect experimental al unui smartphone ce folosea un cipset puternic pe langa senzori optici puternici ce ofereau posibilitatea de a capta peste un sfert de milion de masuratori 3D pe secunda. La baza, proiectul este un scanner 3D ce incape intr-un buzunar iar dezvoltatorii l-au folosit pentru a crea dispozitive pentru realitate augumentata. Este asemanator cu proiectul RealSense de la Intel, tehnologie disponibila in noua tableta de la Dell dar mai buna.

Google lucreaza impreuna cu LG pentru a folosi tehnologia intr-un dispozitiv ce poate ajunge la utilizatori spre sfarsitul acestui an iar faptul ca Tango a trecut de ATAP face ca acesta sa devina si mai real de realizat. Este modul in care Google spune ca ia in serios proiectul Tango si ca este cu un pas mai aproape de a il folosi in urmatorul telefon sau tableta.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.