Pasionații de gaming au de ales între o varietate foarte mare de laptopuri, construite special pentru ultimele apariții din domeniu. Nu întotdeauna însă, performanța se întâlnește cu prețul acceptabil pentru buzunarul gamerilor, ceea ce transformă căutarea după laptopul perfect într-o adevarată vânătoare. Daca îți dorești o soluție care să îți permită să te joci fără oprire și nu vrei să investești o avere, acest laptop Asus N552VX s-ar putea să fie alegerea perfectă, având în vedere că în acest moment Asus N552VX beneficiază de 1000 lei reducere, preț nou 3999 lei cu tva (vechi 4999) . Este bine construit, arată bine și cel mai important, înglobează un chipset video și un procesor ce conturează perfect un cuvânt dorit de toată lumea : performanță.

Aspectul lui Asus N552VX

Nu este tocmai un punct forte al laptopului, însă acest lucru nu înseamnă că nu arată bine. Subțire, cu o combinație elegantă de argintiu și negru și plăcut la atingere, laptopul celor de la Asus conferă acea senzație de calitate. Partea superioară este realizată din aluminiu, foarte elegant atâta vreme cât este păstrat mereu curat. Dacă ar fi să achiziționezi acest laptop doar pentru aspect, cu siguranță ai face o investiție inteligentă.

Performanțe

Bineînteles, majoritatea gamerilor lasă deoparte aspectul, focusându-și atenția asupra performanțelor. De la ecran până la procesor, placă video, conectivitate și construcția tastaturii, toate sunt detalii care contează și care pot face diferența dintre un joc câștigat și unul pierdut.
Începem prin a descoperi elementele cele mai importante, adică procesorul și placa video.

Procesor

Procesorul este un Intel Core i7-6700HQ, cu 4 nuclee, ce face față oricărui scenariu, chiar și atunci când vorbim despre jocuri noi, cu cerințe uriașe. Acesta prezintă o frecvență de 2.6 Ghz ce poate fi crescută cu ușurință la 3.1 Ghz în varianta turbo.

Placa video

Placa video este gândită și ea pentru gaming, din seria GeForce 900, se numește GeForce 950M și dispune de 4096 MB RAM. Aceste valori permit afișarea unui numar de 16.7 milioane de culori, o rezoluție perfectă de până la 1920 x 1080 pixeli și o experiență foarte plăcută. Placa video este comparabilă cu plăcile unor dispozitive ceva mai costisitoare, ceea ce face din acest laptop o achiziție cu adevarat inteligentă.

Display

Atât procesorul cât și placa video sunt ajutate mult de display-ul de 15.6 inch, care livrează experiența finală. Este foarte bine construit, are o luminozitate de 304 cd/m2 și are rezultate excelente în testele culorilor.

Conectivitate

În zona performanțelor putem adauga și conectivitatea, care este una completă, cu 1 port HDMI, 3 porturi USB 3.0 de mare viteză și un port mini display, dar și partea de comunicații, care aduce un wireless 802.11 ac și un bluetooth 4.0.

Concluzii

Concluziile în ceea ce privește acest laptop sunt destul de simple: este o soluție excelentă pentru gaming. Iese în evidență prin procesor, placă video și display, însă se prezintă foarte bine și atunci când vorbim despre alte aspecte, cum ar fi conectivitatea și construcția solidă. Este un laptop care nu se încălzește la utilizare intensă, este echipat cu o tastatură solidă și rezistentă și dispune chiar și de un sunet de înaltă calitate.

Singurul aspect de trecut la minusuri ar fi bateria, care nu poate fi detașată și are o capacitate destul de mică, însa acest lucru este doar un detaliu care poate fi trecut cu vederea. Până la urmă, cele 4 celule pot face față unui număr destul de mare de ore de joacă și celelalte dotări, însoțite de preț, compensează orice neajuns în acest sens.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.