Free cookie consent management tool by TermsFeed

Blackphone, smartphone-ul creat pentru a asigura confidentialitatea si securitatea datelor personale, ofera o protectie sporita prin criptarea convorbirilor telefonice, a mesajelor, e-mailurilor si navigarii pe internet. Principalul obiectiv al telefonului este de a proteja intimitatea utilizatorilor si de a le oferi controlul asupra datelor personale.

Blackphone foloseste sistemul de operare PrivatOS, o versiune modificata de Android 4.4 KitKat, care include software de criptare si securitate. In plus, telefonul dispune de o serie de aplicatii proprietare Silent Circle, ce au ca scop securizarea apelurilor telefonice, a mesajelor si contactelor. Alte aplicatii preinstalate asigura caracterul anonim al cautarilor pe internet, posibilitatea de alegere a permisiunilor pe care aplicatiile instalate sa le aiba, ofera siguranta sporita wireless, optiunea de a controla datele de la distanta si de a face transfer de date securizat.

Blackphone este un telefon de nisa adresat celor care pun un accent deosebit pe confidentialitatea si siguranta datelor, fie ca este vorba de autoritati, de oameni de afaceri din diverse domenii sau utilizatori care doresc sa detina controlul asupra informatiilor personale la care pot avea acces terte parti. Dezvoltarea fara precedent a terminalelor inteligente, dar si a aplicatiilor ce pot fi instalate, a adus cu sine si riscul de oferi altora, cu interese comerciale sau infractionale, acces la un profil cat mai complet si informatii variate despre utilizatori. Blackphone, in schimb, iti da posibilitatea sa alegi ce doresti sa ramana cu adevarat confidential; declara Lucian Georgescu, Regional Sales Manager Ingram Micro, distribuitorul oficial Blackphone in Romania.

La nivel hardware, Blackphone dispune de un display IPS, multitouch, cu diagonala de 4,7 inci si rezolutie HD, are un procesor quad-core Nvidia Tegra 4i de 2.0 GHz, 1 GB memorie RAM, 16 GB spatiu intern de stocare, un slot microSD, o camera foto principala de 8 megapixeli cu blit LED si o camera secundara de 5 megapixeli. Blackphone are dimensiunile de 69 x 141 x 9 mm si cantareste 119 grame.

Dispozitivul este comercializat cu o serie de aplicatii, fie apartinand unor terte parti, fie aplicatii proprietare Blackphone. Toate contribuie la asigurarea celui mai mare grad de siguranţa pentru confidenţialitatea utilizatorilor.

Aplicatii proprietare Blackphone:

  • Remote Wipe & Protect – utilizatorii au control asupra datelor de oriunde in lume.
  • Secure File Transfer & Storage – ofera control asupra datelor pe care utilizatorii doresc sa le trasfere sau sa le pastreze private.
  • Blackphone Security Center – ofera controlul total asupra fluxului de date generat de aplicatiile si serviciile de pe dispozitiv. Utilizatorul este cel care decide ce permisiuni ofera aplicatiilor pe care le instaleaza, fara a afecta functionalitatea acestora.

Alte aplicatii preinstalate:

  • Silent Phone – permite utilizatorilor sa intieze si receptioneze apeluri de voce, apeluri video si conferinte telefonice private, in intreaga lume.
  • Silent Text – permite trimiterea si primirea de mesaje si fisiere private. Atunci cand un mesaj este sters, acesta este eliminat permanent din terminalul utilizatorului si al destinatarului, precum si din cloud-ul de stocare.
  • Silent Contacts – utilizatorii au posibilitatea de a-si pastra contactele intr-o forma criptata.
  • Disconnect Private Search – utilizatorii pot face cautari pe net in regim privat, utilizand motorul de cautare preferat. Nu sunt memorate cautarile, adresele IP sau orice alte informatii personale.
  • Disconect Secure Wireless – este o aplicatie care detecteaza automat si protejeaza impotriva interceptarilor asupra retelelor wireless.
  • Private Storage – utilizatorii Blackphone pot sa-si depoziteze, sincronizeze, distribuie si acceseze datele personale de oriunde, folosind SpiderOak. Nici macar serverul nu cunoaste continutul datelor stocate, totul fiind parolat pentru a proteja informatiile atat de intruziunea din exterior, cat si de eventuale amenintari venite din interior.
  • Spaces este unul dintre cele mai recente update-uri ale Blackphone, realizat in parteneriat cu Graphite Software. Cu ajutorul acestei caracteristici, utilizatorii isi pot separa viata personala de cea profesionala creand spatii diferite pentru anumite aplicatii, conturi sau date.

Mai mult, Blackphone a lansat de curand Blackphone app store, unde utilizatorii au acces la aplicatii atent selectate si validate la nivel de securitate.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

2 comentarii

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.