Exista o multime de resurse online care au drept scop predarea notiunilor de baza ale programarii, insa, acum, a aparut si prima resursa offline care foloseste metoda clasica de predare pentru a-i atrage pe copii in procesul de invatare. Robot Turtles este un joc pe tabla conceput de Dan Shapiro, CEO al Google Comparison.

Jocul este conceput sa ajute la insusirea principiilor de baza ale programarii cu ajutorul unei serii de cartonase cu instructiuni care muta piesele (testoase) jucatorilor pe tabla. Obiectivul de baza al jocului este ca jucatorii sa navigeze printr-un labirint si sa adune bijuterii, invatandu-i in acelasi timp pe jucatori fundamentele programarii, cum ar fi folosirea propozitiilor simple pentru a reda idei complexe, ordinea operatiilor si invatarea depanarii prin abilitatea de a relua instructiunile care nu au fost urmate in tocmai. Cu alte cuvinte: abilitati esentiale de codificare.

Jocul devine din ce in ce mai sofisticat o data cu indeplinirea fiecarei instructiuni, jucatorii ajungand sa indeplineasca trei instructiuni in acelasi timp, pentru ca in final sa poata „scrie un program” – ceea ce le permite sa descopere cum sa rezolve o intreaga secventa si sa o reia in cazul in care (inevitabil) gresesc. Elementul final din joc care trebuie rezolvat este o carte numita „broasca functie”: aceasta permite jucatorilor sa scrie doua programe – unul pentru broasca testoasa, altul pentru broasca. In acest scenariu castigarea folosind cel mai mic numar de carti devine principalul obiectivul.

“Cred cu tarie ca programarea este asemenea unei superputeri pe care le-o poti oferi copiilor, un mod de a te asigura ca inovatiile viitoare nu-i vor lua pe nepregatite”, spune Shapiro, care a creat Robot Turtles din dorinta de a gasi o cale sa impartaseasca dragostea lui pentru codificare cu gemenii sai in varsta de patru ani.

Robot Turtles este creat pentru copiii cu varste cuprinse intre 3 si 8 ani.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.