Free cookie consent management tool by TermsFeed

La Summitul Global SSD de la Seul din acest an, Samsung a lansat doua noi unitati SSD, 840 EVO si XS1715, acesta din urma fiind un SSD destinat intreprinderilor. Primul are o capacitate de pana la 1TB, in timp ce cel de-al doilea are o capacitate ceva mai mare, de pana la 1,6TB. Data la care vor fi disponibile nu se cunoaste inca cu certitudine, cei de la Samsung declarand ca cele doua vor putea fi achizitionate in a doua jumatate a anului.

Vice-presedintele executiv Young-Hyun Jun a declarat: “Dupa o accelerare a cresterii pietei SSD-urilor odata cu lansarea de anul trecut a SSD-urilor entry-level si de inalta performanta, introducem acum pe piata SSD-uri mult mai repede, cu pana la 1TB capacitate de stocare, oferind consumatorilor o gama mai larga de optiuni. Samsung continua sa consolideze imaginea de marca SSD prin livrarea de solutii de cea mai inalta calitate si prin cresterea constanta a cotei pe aceasta piata prin extinderea SSD-urilor cu densitate mai mare, mai ales in segmentele destinate PC-urilor.”

Compania a mai afirmat ca modelul 840 EVO este cel mai compact SSD de inalta performanta din industrie, in acelasi timp, modelul de doar 2.5 inci fiind si acesta o premiera in domeniu. SSD-ul XS1715 este de 10 ori mai rapid decat modelul anterior lansat de Samsung, lucru care se datoreaza tehnologiei NVM si PCle 3.0, ceea ce inseamna de fapt o dublare a vitezei fata de PCle 2.0.

SSD-urile pentru intreprinderi au o viteza de citire secventiala de 3.000 MB / s, cu alte cuvinte acestea pot procesa 500GB de date in mai putin de 180 de secunde, si pana la 74k IOPS. Unitatea va fi disponibila in variantele de 400GB, 800GB si 1,6TB.

SSD-ul Samsung 840 EVO va fi disponibil in variantele de 120GB, 250GB, 500GB, 750GB si 1TB si are caracteristica Turbo Write, pentru scriere rapida. Viteza secventiala de scriere este de 410MB/s, cu viteze aleatorii de pana la 98k IOPS.

In acest moment nu se cunoaste pretul pentru niciunul dintre cele doua modele.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.