Free cookie consent management tool by TermsFeed

Samsung a postat zilele trecute un mesaj pe Twitter ce ne spune ca viitorul cip Exynos va fi prezentat in zilele urmatoare la CES 2014. Mesajul postat include si o imagine, cea de mai sus, ce ne indica data de 7 Ianuarie 2014, data la care Samsung va prezenta noul cip produs alaturi de un mesaj: „Flying even higher in 2014.”.

Asta sa insemne ca Samsung va prezenta un procesor bazat pe arhitectura de 64 de biti? Sau inseamna ca viitorul procesor va avea suport heterogeneus multi-processing (HMP)? Sau ambele?

Samsung a confirmat deja ca lucreaza la procesoare pe arhitectura de 64 de biti, ar putea deveni a 3-a companie ce va produce astfel de procesoare, dupa Apple si Qualcomm. Este prea devreme sa spunem daca viitoarea generatie de procesoare Exynos va avea suport pentru 64 de biti.

Potrivit unor publicatii din domeniul IT, procesorul Exynos 5410 ce echipeaza Galaxy S4 nu are suport oentru tehnologia HMP, atat la nivel hardware cat si software, ceea ce inseamna ca Samsung nu va putea activa suportul printr-o actualizare software in viitor. Exynos 5420 ce echipeaza Galaxy Note 3 are suport HMP la nivel hardware, compania ar putea activa tehnologia printr-o viitoare actualizare.

O sa revenim asupra subiectului in zilele ce urmeaza cu detalii despre prezentarea facuta de Samsung la CES 2014.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.