La o conferinta din Germania, CEO WhatsApp, Jan Koum, a facut cateva remarci interesant. Cea mai notabila remarca este aceea ca prin servicul WhatsApp se trimit peste 50 de miliarde de mesaje zilnic. Foarte impresionant, in special cand ne gandim ca aplicatia este sustinuta doar de 50 de specialisti si 430 de miloane folosesc serviciul.

Potrivit unui analist, WhatsApp este mai omniprezent decat serviciul SMS. Prin intermediul Twitter, Benedict Evans a evidentiat ca prin WhatsApp sunt trimise mai multe mesaje fata de numarul total de mesaje SMS. Fanii WhatsApp isi pot gasi linistea cand vor afla ca directorul companiei nu va vinde serviciul prea curand.

Fara reclame, fara jocuri, fara trucuri.” ne spune Koum adaugand „Vrem doar sa ne axam pe mesaje. Daca utilizatorii doresc sa se joace atunci sunt multe alte siteuri si chiar si mari companii ce cladesc servicii in jurul reclamelor.” Acesta a notat ca WhatsApp aduce profit dar ca monetizarea nu este scopul inca. Serviciul este momentan gratuit pentru primul an de uz iar dupa taxa anuala este de 0.99/4,

Koum a mai spus ca WhatsApp este un serviciu dezvoltat pentru un termen lung „Am creat compania pentru a construi ceva pe termen lung si sustinut. Nu este greu sa vinzi o companie dar daca ne uitam la companii precum Facebook, Google, Yahoo si Twitter acestea nu s-au vandut. Acestea au ramas in joc si au facut oferte bune utilizatorilor.” O veste buna pentru utilizatorii WhatsApp dar serviciul poate crea probleme competitorilor. Un serviciu profitabil cu rabdare poate ajunge departe.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.