Serverele Vodafone Germania au fost sparte de un cracker

Vodafone Germania a anuntat azi, 12 septembrie 2013, ca un atac informatic lansat la inceputul acestei luni asupra serverelor companiei a afectat 2 milioane de utilizatori. Intrusul care a reusit sa sparga barierele de securitate ale operatorului de telefonie mobila a accesat informatii legate de conturi de utilizator, conturi bancare si date personale ale clientilor, incluzand data de nastere si adresa.

Cu toate acestea, potrivit oficialilor companiei, cracker-ul nu a avut acces si la date legate de cardurile bancare, cum ar fi codul PIN. Kuzey Esener, purtator de cuvant al Vodafone Germania, a mentionat ca utilizatorii pot verifica daca le-au fost afectate conturile prin intermediul site-ului german al Vodafone si ca toti clientii vor primi o notificare pe e-mail in acest sens.

De asemenea, Esener a tinut sa precizeze  ca este putin probabil ca datele furate sa fie folosite in alt scop decat cel al unor atacuri ulterioare de tip phishing.  Esener a mai spus ca autoritatile au identificat deja un suspect, dar inca nu este clar daca acesta a fost angajat de catre cineva sau a lucrat pe cont propriu. In urma anuntului oficial facut de Vodafone, actiunile companiei au scazut azi dimineata  cu 0,8 la suta. Vodafone a declarat ca incidentul afecteaza numai clientii din Germania.

Sursa:Bloomberg

         

Alte articole

Răspunde

Adresa de email nu va fi făcută public. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterix *.
Citește Politica de confidențialitate pentru detalii suplimentare despre confidențialitatea datelor tale.

Mergi sus