Free cookie consent management tool by TermsFeed

Sony lansează două noi modele din seria de camere mirrorless α (Alpha) APS-C: Alpha 6600 (ILCE-6600) și Alpha 6100 (ILCE-6100).

Aceste două camere foto integrează cele mai avansate tehnologii Sony în corpuri compacte și ușoare, inclusiv performanța funcției de autofocalizare, calitatea impecabilă a imaginii și cele mai recente tehnologii video.

Două camere foto moderne pentru fotografi și videografi

Camera Alpha 6600 a fost realizată în așa fel încât să răspundă nevoilor celor mai exigenți fotografi și videografi, fiind astfel potrivită pentru mai multe tipuri de utilizatori și pentru contexte de fotografiere variate.

Modelul Alpha 6100 este dedicat celor care intenționează să facă trecerea către camerele foto cu obiective interschimbabile și își doresc să obțină imagini de înaltă calitate într-o varietate de situații.  

Gama Sony APS-C a fost îmbogățită și prin lansarea a două noi obiective, E 16-55mm F2.8 G (zoom standard) și E 70-350mm F4.5-6.3 G OSS (super-teleobiectiv cu zoom). Astfel, gama de obiective Sony cu montură E ajunge la 54 de obiective.

Sony E 16-55mm F2.8 G
Sony E 16-55mm F2.8 G

Alpha 6600 și Alpha 6100 sunt echipate cu un senzor de imagine Exmor CMOS de 24.2MP, alături de cea mai recentă versiune a procesorului de imagine BIONZ X și un front-end LSI, implementat pe modelele Sony full-frame. Aceste trei elemente lucrează împreună pentru îmbunătăți semnificativ calitatea imaginii și performanța la nivelul întregului cadru foto și video.

Focalizare rapidă, urmărire subiect, recunoaștere obiecte, noi algoritmi pentru reproducerea culorilor și inteligență artificială

Alpha 6600 și Alpha 6100 oferă un timp de autofocalizare extrem de rapid, de doar 0.02 secunde.

Ambele camere folosesc un sistem de detecție a fazei cu 425 de puncte AF, acoperă aproximativ 84% din întreaga suprafață a imaginii și au 425 de puncte AF de detecție a contrastului. Densitatea ridicată și acoperirea mare a sistemului AF asigură o focalizare sigură, chiar și în cele mai dificile condiții de luminozitate.

Alpha 6600 și Alpha 6100 beneficiază de funcționalitatea „Real Time Tracking”, ce utilizează cel mai nou algoritm Sony, inclusiv recunoașterea obiectelor cu ajutorul inteligenței artificiale, pentru imortalizarea subiecților cu acuratețe, chiar și în cazul utilizării panoului tactil al ecranului dinspate.

În plus, noile modele oferă funcția „Real-time Eye AF”, cea mai recentă versiune a tehnologiei Sony Eye AF.

Real-time Eye AF folosește inteligența artificială pentru recunoașterea obiectelor, detectarea și procesarea datelor în timp real, oferind astfel acuratețe sporită, viteză și performanță de urmărire, atât pentru subiecții umani, cât și pentru animale și permițând fotografului să se concentreze exclusiv pe compoziție.

Noi funcții integrate pe baza feedback-ului primit de la utilizatorii camerelor foto Sony APS-C

Pe baza feedback-ului primit de la utilizatorii actualelor modele de camere Sony APS-C, modelelor Alpha 6600 și Alpha 6100 le-au fost adăugate noi funcții pentru perfecționarea experienței de utilizare, precum:

  • Sistem îmbunătățit de reproducere a culorii; algoritmii inspirați din cei ai modelelor full-frame redau culori naturale, mai ales în cazul nuanțelor de piele
  • Înregistrare video la rezoluție 4K, cu citirea completă a pixelilor și fără combinarea acestora în formatul Super 35mm, cu transfer ușor pe smartphone datorită aplicației mobile Imaging Edge
  • Funcția „Interval shooting (fotografiere la intervale de timp)” pentru videoclipuri spectaculoase accelerarea mișcării.
  • Ecran LCD rabatabil, orientabil la 180 de grade, 3.0 cu 921 de puncte
  • Intrare pentru microfon integrată, pentru sunet impecabil al înregistrărilor video.

Sony Alpha 6600 are stabilizare optică pe 5 axe in-body, acumulator Sony Z Battery și este rezistentă la praf și umezeală

Alpha 6600 oferă de o calitate foarte ridicată, cu zgomot de imagine redus, într-un interval ISO de 100-32000 (cu posibilitate de extindere până la ISO 50 – 102400), chiar și în condiții de luminozitate scăzută.

Prin reducerea zgomotului și optimizarea contrastului în fiecare zonă, funcțiile Area-specific Noise Reduction (reducere de zgomot pe zone specifice) și Detail Reproduction Technology reduc semnificativ zgomotul, păstrând rezoluția înaltă care contribuie la reproducerea precisă a texturilor, a umbrelor și detaliilor.

Camera foto Sony Alpha 6600 încorporează multe dintre inovațiile tehnologice prin care Sony s-a remarcat în segmentul camerelor full-frame high-end:

  • Sistemul Sony de stabilizare optică pe 5 axe in-body, care permite timpi de expunere cu 5 trepte mai lungi
  • Încorporarea, pentru prima dată pe o cameră APS-C, a acumulatorului Sony Z Battery care oferă o autonomie de top, de aproximativ 720 fotografii utilizând vizorul și de circa 810 fotografii folosind ecranul LCD.
  • Un design rezistent la la praf și umezeală, realizat din aliaj de magneziu.
  • Real-time Eye AF pentru înregistrare video. Atunci când funcția este activată, ochiul subiectului este urmărit cu precizie și acuratețe sporită, iar fotograful se poate concentra, astfel, doar pe conținutul în sine, nu pe ceea ce este sau nu în focus. Funcționalitatea Touch Tracking va declanșa automat Eye AF atunci când este selectat un subiect uman
  • Intrare pentru căști integrată ce permite utilizatorului să conecteze căști de înaltă calitate pentru monitorizarea precisă a sunetului înregistrat.

Capabilități captură video la rezoluție 4K

Alpha 6600 permite înregistrarea clipurilor video 4K în formatul Super 35mm, cu citirea completă a pixelilor și fără combinarea acestora, pentru a capta la o rată aproximativă de 2.4x informațiile necesare pentru realizarea filmelor 4K (funcționalitate oferită și de modelul Alpha 6100).

Această supraeșantionare are ca rezultat înregistrări video spectaculoase, livrate în format XAVC S, la o rezoluție incredibilă.

Camera dispune de tehnologia HLG (Hybrid Log-Gamma) picture profile, permițând un flux de lucru HDR Instant. Videoclipurile înregistrate și redate ulterior pe un televizor compatibil HDR (HLG) vor fi realiste, fără umbre sau tușe de culoare nenaturale, fără nevoia de colorizare. Utilizatorii care doresc să colorizeze în post-producție, au la dispoziție profilele S-Log3 și S-Log2 Gamma.  

Prețuri și disponibilitate

Modelul Sony Alpha 6600 va fi livrat în România începând cu luna octombrie 2019, la un preț de aproximativ 7.500 lei camera, iar kit-ul care include un obiectiv SEL18135 va fi disponibil pentru aproximativ 9.300 lei.

Camera foto Sony Alpha 6100 va fi disponibilă în România din octombrie 2019, la un preț de aproximativ 4.200 lei camera, kit-ul care include un obiectiv SEL1650 va fi disponibil la un preț de 4.700 lei, iar kit-ul care include obiectivele SEL1650 și SEL55210 va fi disponibil la un preț de aproximativ 5.800 lei.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.