In ultimii ani, o multime de pedometre au aparut pe piata cu forme din ce in ce mai ciudate, care capteaza o serie de date pentru a ajuta oamenii sa stie cati pasi fac, distanta pe care o parcurg, numarul de calorii arse si chiar si date legate de calitatea somnului.

Astazi, Heapsylon se alatura celor de la Fitbits si Omrons pe piata pedometrelor, prin lansarea unei campanii de multifinantare, pe Indiegogo, pentru a strange 87.00 de dolari pentru a incheia dezvoltarea si productia mult ateptatului sau sistemul Sensoria Fitness, alcatuit din sosete inteligente, bratara electonica pentru glezna si aplicatia mobila antrenor virtual.

Sistemul, care a fost finalist la WTIWC 2012, monitorizeaza totul, de la aterizarea piciorului si cadenta pasilor la nivelul de activitate si altitudine. In calitate de co-fondator, Davide Vigano a declarat recent pentru Business Week: „Vom produce mai mult decat sosete la un moment dat. Intr-un scenariu ideal, vrem sa devenim GoreTex-ul echipamentelor de calcul incorporate.”

Doi dintre fondatori sunt membri au diviziei XBox Kinect – Microsoft si sustin ca sosetele Sensoria sunt construite pentru a supravietui spalatului si uscatului la masina automata, ramanand in acelasi timp moi la atingere. Pentru a realiza toate acestea, fara a deteriora tehnologia, sosetele trebuie sa fie purtate impreuna cu o bratara Bluetooth care citeste senzorii si trimite datele la un smartphone, pe care ruleaza o aplicatie antrenor virtual care ofera feedback instantaneu si motivatie prin voce, diagrame etc.

Compania a anuntat, de asemenea, un parteneriat cu Flextronics pentru a ajuta la proiectarea si fabricarea sosetelor Sensoria Fitness. Intregul sistem – sosete, senzori si aplicatie – va costa 150 de dolari (cu un set suplimentar de trei sosete pentru alti 60 de dolari). Sosetele vor fi puse in vanzare in 2014.

Desi campania vizeaza alergatorii, dezvoltatorii spera sa continue sa se extinda colectarea de date, astfel incat oamenii sa poata utiliza sosetele si in alte scopuri – schiori care doresc sa isi inteleaga intoarcerile, jucatori de golf care lucreaza la pozitiile lor, asistente medicale care doresc sa-si imbunatateasca postura si diabetici care au suferit leziuni nervoase la nivelul membrelor inferioare.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.