Free cookie consent management tool by TermsFeed

Dupa Targul de Cariere Global din 12-13 mai, adresat variilor industrii, „saptamana carierei” continua joi si vineri, 14 si 15 mai, tot la Casa de Cultura a Studentilor, cu Targul de Cariere in IT, eveniment special dedicat pasionatilor de acest domeniu.

Targul de Cariere in IT le-a pregatit o serie de suprize tinerilor programatori clujeni: pe tot parcursul targului, joi si vineri, intre orele 10 si 16, sunt asteptati la Casa de Cultura a Studentilor sa-si demonstreze talentul in programare. Bosch,  Idea Studios si Siemens desfasoara competitii de „speed coding”, iar cei care reusesc sa rezolve problema in timpul alocat vor castiga pe loc premii. De asemenea, companiile Intacct Develpment si Siemens vor organiza in sala Vest doua workshop-uri practice cu intrare libera, in care participantii,  pe langa aflarea unor elemente noi tehnice au ocazia de a discuta liber si de a pune intrebari trainerior pe diverse subiecte de discutii, iar pe 21mai, Bosch invita tinerii la ei acasa pentru doua workshop-uri interesante ale caror detalii se regasesc pe targuldecariere.ro.

Speed Coding Challenge- cui se adreseaza si ce implica?

„Speed Coding Challenge a avut un mare succes editia anterioara si speram sa vedem si de data aceasta cat mai multi programatori talentati. Practic, avem trei zone de speed coding, la standurile companiilor paricipante: Bosch, Idea Studios si Siemens, la parter si in Sala Transilvania.  Cei care rezolva problemele in timpul alocat vor castiga premii si, in plus, isi pot demonstra pe loc talentul in fata potentialilor angajatori”, a declarat Louisa Olar, project manager.

Problemele vizeaza tineri care pot sa-si dovedeasca  abilitatile tehnice in limbaje de programare precum Java, Java Script, C/C#/C++, Flash Unity sau Pyhton, iar cele mai reusite rezolvari vor fi premiate pe loc! Competitiile nu presupun programari in prealabil, ci doar rezolvarea pe loc a porblemelor, participarea fiind gratuita, precum si intrarea la targul propriu-zis!

Workshop-urile companiilor Intacct Development si Siemens- sustinute de internationali

In plus, in prima zi a targului in IT, 14 mai, studentii si absolventii de IT pot participa la workshop-ul organizat de Siemens de la ora 13- „What’s the benefit of Agile software development”, sustinut de René Zimbelmann, Group Lead & Project Manager la Siemens in Germania, cu o vasta experienta in managementul proiectelor si dezvoltarea software (Scrum, Kanban, leanstartup, Sixsigma), fiind totodata Agile Evangelist.

De asemenea, Intacct Development va avea o sesiune de la ora 15- “Cloud computing financial management and accounting applications”, livrata de Aaron Haris – Chief of Technology Officer din California.

Ambele sesiuni vor avea loc in Sala Vest a Casei de Cultura a Studentilor. Accesul la ateliere este gratuit si se realizeaza pe baza de inscriere prin completarea formularului dedicat de pe pagina targului.

In premiera, compania Bosch va organiza in 21 mai doua sesiuni tehnice pe echipe chiar „la ei acasa” in sediul companiei.  Au pregatit o agenda de o zi cu prezentari, vizita de companie dar si workshop-uri inetractive. Detalii despre acestea ii poti intreba la eveniment iar inscrierile se fac pe site-ul oficial targuldecariere.ro.

Partenerii premium ai Targului de Cariere in IT sunt Accenture, Accesa, eVision Industry Software, Intacct Development, Siemens, Steelcase si Ve Interactive, iar parteneri ai targului: Bombardier, eJobs, Garmin, Idea Studios si Unicredit Business Integrated Solutions. Dintre participanti mai fac parte Bosch, EBS, FastTrackIT, Gameloft, ISDC, msg systems, Nexia Consulting, OCEDO, Safe Software, TBA si Telenav, iar lista completa se gaseste pe targuldecariere.ro.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.