Android, cel mai popular sistem de operare pentru dispozitivele mobile, este o platforma pe care majoritatea oamenilor o asociaza cu Google. Nu ca nu ar fi natural, gigantul motor de cautare a cumparat aceasta platforma si a dezvoltat-o pana a ajuns la maturitate. Dar Android nu a luat nastere in Googleplex?

Cel putin nu pana in 2005, la doi ani dupa ce Android a luat nastere, Google a preluat compania producatoare. Un fapt interesant este acela ca Android a luat nastere in Octombrie 2003 ca o platforma software pentru camerele digitale si nu pentru telefoane.

Un inginer iubitor de roboti, Andy Rubin (de aici si numele Android) a dezvoltat sistemul de operare impreuna cu cativa prieteni ingineri. Mica echipa a realizat ca piata camerelor foto digitale nu reprezenta o tinta viabila pentru sistem asa ca acestia s-au indreptat catre telefoanele mobile.

Platforma s-a dezvoltat intr-un ritm normal pana la un an si jumatate de la start iar echipa a ramas fara bani. Rubin a incercat sa discute cu Samsung la inceput dar compania a zambit la ideea de a cumpara sistemul de operare asa ca intr-o zi norocoasa, atat pentru Android cat si pentru Google, proiectul s-a alaturat companiei Google in anul 2005.

Google a preluat proiectul iar investind in acesta a continuat sa creasca cu trecerea timpului asa ca astazi este usor sa uitam faptul ca Google nu a inceput proiectul Android. Increderea companiei in ideea lui Rubin ne-a adus popularul sistem de operare pe o gama imensa de dispozitive portabile de la telefoane, tablete si pana la ceasuri inteligente.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.