Stiati ca Android nu a fost o idee a Google?

Android, cel mai popular sistem de operare pentru dispozitivele mobile, este o platforma pe care majoritatea oamenilor o asociaza cu Google. Nu ca nu ar fi natural, gigantul motor de cautare a cumparat aceasta platforma si a dezvoltat-o pana a ajuns la maturitate. Dar Android nu a luat nastere in Googleplex?

Cel putin nu pana in 2005, la doi ani dupa ce Android a luat nastere, Google a preluat compania producatoare. Un fapt interesant este acela ca Android a luat nastere in Octombrie 2003 ca o platforma software pentru camerele digitale si nu pentru telefoane.

Un inginer iubitor de roboti, Andy Rubin (de aici si numele Android) a dezvoltat sistemul de operare impreuna cu cativa prieteni ingineri. Mica echipa a realizat ca piata camerelor foto digitale nu reprezenta o tinta viabila pentru sistem asa ca acestia s-au indreptat catre telefoanele mobile.

Platforma s-a dezvoltat intr-un ritm normal pana la un an si jumatate de la start iar echipa a ramas fara bani. Rubin a incercat sa discute cu Samsung la inceput dar compania a zambit la ideea de a cumpara sistemul de operare asa ca intr-o zi norocoasa, atat pentru Android cat si pentru Google, proiectul s-a alaturat companiei Google in anul 2005.

Google a preluat proiectul iar investind in acesta a continuat sa creasca cu trecerea timpului asa ca astazi este usor sa uitam faptul ca Google nu a inceput proiectul Android. Increderea companiei in ideea lui Rubin ne-a adus popularul sistem de operare pe o gama imensa de dispozitive portabile de la telefoane, tablete si pana la ceasuri inteligente.

Alte articole

Răspunde

Adresa de email nu va fi făcută public. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterix *.
Citește Politica de confidențialitate pentru detalii suplimentare despre confidențialitatea datelor tale.

Mergi sus