Targul de Cariere revine la Iasi cu o editie speciala, dedicate industriei de IT. Evenimentul are loc marti si miercuri (22 si 23 octombrie), de la 11 la 19, in Atriumul Palas. La Targul de Cariere in IT sunt asteptati 2000 de tineri, carora organizatorii le propun o oferta variata de oportunitati de cariera in domeniu IT, workshop-uri si intalniri cu invitati speciali.

La eveniment s-au inscris pana acum 24 de companii, la fel de multe cate s-au inscris si pentru editia din noiembrie a Targului de Cariere, eveniment generalist care va avea loc tot la Palas si care acopera toate domeniile economice, lucru care spune multe despre forta industriei de IT de la Iasi.

Targul de Cariere in IT reuneste companii precum Unicredit Business Solutions, Firecredit, Host Europe Group, Silicon Service sau Youngulture. Evenimentul este sustinut de Primaria Iasi, de Universitatea Alexandru Ioan Cuza si de Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi.

Lista completa a companiilor participante si a oportunitatilor de cariera propuse de acestea poate fi consultata pe site-ul targuldecariere.ro.

Noutatile acestei editii
Orarul de vizitare a fost prelungit fata de editiile anterioare, Targul de Cariere in IT desfasurandu-se acum intre orele 11.00 – 19.00 in ambele zile, pentru a le face mai facil accesul la eveniment si candidatilor care lucreaza. „Am remarcat ca tot mai multi ieseni participa la evenimentele noastre, chiar daca au un loc de munca in momentul desfasurarii lor (25%, la editia anterioara)”, declara organizatorii. Tinerii cu studii superioare, absolvite sau in curs, cu sau fara experienta de munca, sunt candidatii vizati de companiile angajatoare.

Organizatorii mai propun participantilor traininguri si seminarii pe tema gasirii vocatiei si a progresului rapid in cariera, dar si sesiuni de consultanta unu-la-unu in cariera si intalniri cu invitati speciali, in cadrul Atelierului de Cariere. Participarea la aceste evenimente este gratuita, iar in cadrul lor participantii vor putea afla cum sa se integreze rapid la birou, cum sa lucreze mai bine cu managerii si vor putea sa se inspire din povestile invitatilor speciali. Seminariile de la Iasi au loc tot la Palas, de la 14.00 la 18.00, iar inscrierile se fac pe site-ul www.atelieruldecariere.ro.

O alta noutate consta in implementarea sistemului Smart CV, datorita caruia candidatii nu mai au nevoie de a-si aduce CV-ul in mai multe exemplare, in timp ce angajatorii scapa de problema traditionala „a teancului de CV-uri”. Practic, sistemul Smart CV permite scanarea CV-ului, care se stocheaza automat in baza de date a angajatorului, cu conditia ca CV-ul sa fie in formatul eJobs.ro.

Tot la Targul de Cariere in IT, participantii au posibilitatea de a se inscrie la o tombola, care le poate aduce un premiu ce consta intr-un Playstation 3.
Dupa editia dedicata industriei de IT, Targul de Cariere va reveni la Palas in 5-6 noiembrie, cu oferte de angajare si companii din domenii precum productie si tehnica, vanzari, servicii, financiar, marketing. Mai multe detalii si informatii pot fi gasite pe site-ul www.targuldecariere.ro.

Targul de Cariere este un eveniment fondat in anul 2006, ajuns in prezent sa se desfasoare de doua ori pe an in toate marile orase ale Romaniei si in Chisinau. Evenimentul are aproape 100 de editii si peste 18.000 de angajari la activ. Fapte, compania organizatoare, este detinuta de doi antreprenori moldoveni stabiliti la Cluj.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.