ABI Research a prezentat un studiu referitor la piata de desfacere a laptopurilor ultrasubtiri pentru anul 2013. Potrivit studiului, 12% din piata de desfacere a laptopurilor a apartinut ultrabook-urilor. Acest procent cuprinde o estimare de 22.5 milioane de unitati de laptopuri ultrasubtiri livrate anul trecut.

Conform ABI, numarul total de laptopuri distribuite in 2013 a fost de 182.7 milioane de unitati. Majoritatea pietelor pentru PC-uri arata cresteri modeste dar segmentul ultrabook a crescut considerabil. Dispozitivele ultraportabile au avut o crestere de 100% anul trecut.

Conform studiului, pretul mediu unui ultrabook a fost intre 940 si 1540 de dolari cu o majoritate peste 1200 de dolari. In viitor, conexiunile de date LTE va fi un standard important pentru segmentul laptopurilor. Modemurile LTE sunt asteptate sa nu mai suporte compatibilitatea 3G, majoritatea producatorilor de laptopuri inainteaza catre conexiunile de mare viteza oferite de benzile mobile 4G LTE iar acest lucru poate afecta utilizatorii mediului rural.

Cu siguranta producatorii nu vor mai face mari diferente in viitor intre o tableta si un laptop ultrasubtire. Deja majoritatea producatorilor merg in aceasta directie oferind dock-uri sau tastaturi atasabile tabletelor performante bazate fie pe arhitectura ARM, x86 sau pe 64 de biti. Evolutia tehnologiei din ultimii ani ne indica o inclinare catre portabilitate fara a renunta la puterea de procesare.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.