Londra: O treime din persoane isi urmaresc fotul sau fosta pe retelele de socializare ca Facebook sau Twitter si unul din 5 fac acest lucru cu ex-ul(a) partenerului actual, potrivit unui studiu.

Cercetatorii spun ca desi persoanle sunt bine stabilite intr-o relatie nu sunt in siguranta totala fata de ochii partenerului.

Aproximativ 7% din persoanele chestionate au recunoscut ca au experimentat putin din amarul amenintator al fostului sau fostei de a posta imagini compromitatoare cu acestea, raporteaza Daily Mail.

Studiul arata si faptul ca mai mult de 50% din adulti impartasesc parolele de email, datale de autentificare la social media si pinurile cardurilor de credit detinute cu partenerii lor si 42% din persoane recunosc ca verifica casutele de email ale partenerilor.

In ciuda lipsei de intimitate cand vine vorba de tehnologie, 54% din persoanele din UK recunosc ca detin texte intime, emailuri sau imagini pe telefon.

Cercetatorii au descoperit ca o treime din adulti vor trimite imagini romantice sau intime prin email, mesaje text sau social media de Valentine’s Day.

Studiul a fost facut pe mai  mult de 1000 de persoane adulte din Marea Britanie de catre McAffee si MSI International ce au mai descoperit deasemenea ca mentalitatea „ce-i al meu e si al tau” in ceea ce priveste continutul online poate fi impotriva relatiilor si pot avea efectul invers ducand relatiile la rupturi. Un sfert din cei chestionati au spus ca regreta ca au imaprtasit imagini intime cu fostii parteneri(e).

„Suntem un grup de incredere cand vine vorba de impartasirea continutului personal cu apropiatii dau dragii nostrii dar este important  sa ne amintim potentialele repercursiuni daca lucrurile nu merg bine” avertizeaza Raj Samani, EMEA CTO, McAfee.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.