Atunci cand Uniunea Europeana a pus in practica ideea ‘dreptului de a fi uitat‘, nu a oferit gigantilor de cautare prea mult ajutor.

Comisia Europeana a publicat orientarile ce spun gigantilor in cautarea pe web cum sa administreze cererile de confidentialitate si intimitate. In mare parte, acestea se aseamana cu ce a facut Google pana acum. Site-urile trebuie sa mentina in balanta cererile de inimitate ce sunt impotriva drepturilor publice; o companie de cautare ce poate sa obtina detalii din viata privata, de exemplu, dar refuza sa ascunda condamnarile oficiale.

Chiar si asa, sunt zone care ar putea aduce probleme multor companii. Uniunea Europeana nu saluta initiativa Google a avertiza utilizatorii cand onoreaza o eliminare. Nu exista nici o baza legala pentru asta, spune Comisia Europeana. Nu este clar ca Google si altii incalca legile de protectie a datelor in acest proces dar este clar ca initiatorii leii nu sunt bucurosi ca aceste alerte atrag atentia asupra unei persoane ce incearca sa isi tina informatiile ascunse.

Forget.me a confirmat ca motorul de cautare Bing de la Microsoft proceseaza deja solicitarile pentru ‘dreptul de a fi uitat‘. Compania a declarat pentru publicatia The Next Web ca inca lucreaza la aceasta abordare dar foloseste noua indicativa a Uniunii Europene.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.