Se pare că WhatsApp nu este singurul serviciu de mesagerie instant ce oferă utilizatorilor criptarea end-to-end pentru mesaje. Viber, o altă aplicație populară de mesagerie instant, oferă utilizatorilor criptare end-to-end pentru mesaje.

Poate că nu are miliarde de utilizatori dar numărul acestora depășește 711 milioane, din întreaga lume. Criptarea este disponibilă după ce aplicația este actualizată la o nouă versiune pusă la dispoziție de companie. Criptarea mesajelor va oferi utilizatorilo run plus de siguranță în conversații deoarece mesajele nu vor mai putea fi interceptate. Criptarea se face pentru mesajele text, apeluri pe telefon, tabletă sau pe desktop.

Adițional, ne-am asigurat că fiecare utilizator are o cheie individuală criptografică asociată cu dispozitivul folosit[..] a spus Michael Shmilov, CEO Viber.

Pe lângă criptarea end-to-end, cea mai nouă versiune a aplicației aduce mai multe. Noua funcție denumită Hidden Chats permite ascunderea ferestrelor de chat de pe ecranul principal așa că dacă telefonul ajunge pe mâinile altcuiva și deschide aplicația Viber nu vor putea vedea conversațiile.

Această decizie a companiei vine după cea competitorul WhatsApp a oferit gratuit tuturor utilizatorilor criptarea end-to-end cu puțin timp în urmă. Aceste plusuri de securitate sunt oferite după scandalul dintre Apple și Departamentul de Justiție al SUA.

Actualizarea se va face gradual și va ajunge la toți utilizatorii în următoarele două săptămâni.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.