Free cookie consent management tool by TermsFeed

Intel are în plan o restructurare mare și va elibera nu mai puțin de 12 mii de locuri de muncă. Compania incearcă să își continue drumul departe de piața de PC-uri și va își va canaliza eforturile către IoT.

Anunțul a fost făcut astăzi printr-un comunicat de presă emi oficial de companie. Această măsură drastică de a renunța la 12 mii de angajați reprezintă o restructurare importantă pentru producătorul de cipuri. Odată cu această restructurare, Intel va pune în aplicare planurile pentru accelerarea evoluției către o companie axată pe dispozitive purtabile interconectate și Internet of Things.

Conform datelor fiscale ale anului trecut, compania a avut o creștere de 40% pe segmentul IoT și o scădere pe segmentul pieței tradiționale de PC-uri.

Rezultatele de anul trecut demonstrează o strategie care funcționează și o bază solidă de creștere. – a spus Brian Krzanich, CEO Intel.

Anunțul a fost făcut după ce au fost publicate informațiile referitoare la veniturile companiei din primul trimestru al acestui an. Intel a avut un venit de 1,37 miliarde de dolari în primul trimestru al anului.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.