Free cookie consent management tool by TermsFeed

VLC, popularul player media, este disponibil și pe platforma Chrome OS de la Google. VideoLAN a lansat o versiune portată a VLC pentru Android pe Chrome Web Store, permițând utilizatorilor dispozitivelor Chromebook să folosească aplicația. Dintre toate platformele desktop, Chrome OS era singurul sistem de operare ce nu putea oferi VLC.

Față de celelalte sisteme de operare disponibile, Chrome OS necesită ca aplicațiile să folosească tehnologii web ca JavaScript, ceea ce face lansarea unei aplicații mai grea. VideoLAN a reușit să aducă playerul media VLC pe Chrome OS folosind kit-ul Android Runtime pentru Chrome, kit pus la dispoziție de Google în Aprilie anul curent.

Această versiune a VLC va funcționa pe Chrome OS, nu pe browser-ul Chrome de pe alte platforme. Asta nu este o problemă deoarece VLC este deja disponibil pentru sistemele Windows, Mac OS sau Linux.

Soluția oferită de Android Runtime for Chrome (ARC) a fpst una bine-venită și ne-a ajutat să refolosim peste 95% din codul sursă al aplicației pentru Android dar și optimizările ce le-am făcut în ultima lună. A fost nevoie și de ceva muncă, nimic nu este magic, dar aceasta a fost puțină față de alte soluții. – a spus Jean-Baptiste Kempf, responsabilul cu dezvoltarea și președinte al VideoLAN pentru publicația VentureBeat.

Ca și funcții, VLC pentru Chrome OS rulează toate fișierele video, inclusiv MKV și DVD ISO, toate fișierele audio, inclusiv FLAC sau alte formate ciudate, fișierele de subtitrare, de la SRT la SSA cu auto-detecție, unde este posibil, playlistu-ri de stream-uri pe lângă altele.

Dacă folosiți un sistem ce rulează Chrome OS atunci puteți descărca VLC din Chrome Web Store.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.