Western Digital a lansat astăzi prima unitate de stocare portabilă de tip SSD din portofoliul companiei, noul My Passport SSD. Unitatea de stocare va ajunge pe piață în mai multe opțiuni ale capacității de stocare.

Noul My Passport SSD este primul SSD portabil lansat de către Western Digital iar compania promite că acesta va oferi clienților viteze de transfer asemănătoare cu cele ale unităților interne. Noul SSD va fi disponibil în versiuni cu capacitatea de stocare de 256GB, 512GB dar și 1TB.

Conform informațiilor puse la dispoziție, SSD-ul extern va rivaliza cu unitățile de stocare interne și va oferi viteze de citire/scriere de până la 515MBps. Dispozitivul folosește un port USB de tip C reversibil cu standardul de comunicare USB 3.1 gen 2 (standard capabil să ofere viteze de transfer de până la 10Gb/s) iar în pachet va fi inclus și un adaptor pentru a fi folosit cu porturile USB de tip A.

Dispozitivul este unul foarte micuț având o grosime de aproximativ 1 cm, o lățime de 4,5 cm și o adâncime de 4,6 cm. WD va oferi clienților 3 anu de garanție pentru noul SSD portabil și va oferi la pachet suita software WD Backup care poate ajuta utilizatorii în procesul de backup al fișierelor. Acesta este copatibil și cu Apple Time Machine dar este necesară o formatare pentru a putea fi folosit cu acest serviciu.

La nivel de securitate, compania a inclus criptare hardware AES pe 256 de biți dar și protecție prin parolă iar la nivel de securitate fizică, acesta a rezistat la o forță aplicată de 1500G.

Prețurile nu sunt imense dacă de gândim că unitatea de stocare este un SSD care oferă viteze impresionante de scriere și citire.

Noul WD My Passport SSD, modelul cu 256GB spațiu de stocare are un preț recomandat de aproximativ 100$, modelul cu 512GB spațiu de stocare are un preț recomandat de aproximativ 200$ iar modelul cu 1TB spațiu de stocare are un preț recomandat de aproximativ 400$.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.