WhatsApp sustine ca reclamatiile legate de bresele de securitate “nu sunt corecte”

WhatsApp

Ieri un consultant pe nume Bas Bosschert a publicat un cod care permite dezvoltatorilor sa creeze o aplicatie care ar putea pacali utilizatorii Whatsapp sa ofere aplicatiei acces la jurnalele de conversatii ramase pe cardul SD al dispozitivului. WhatsApp s-a aflat in lumina refectoarelor de cand a fost achizitionata de Facebook pentru suma de 19 miliarde de dolari.

WhatsApp ataca rapoartele care sugereaza existenta unei brese de securitate spunand ca rapoartele “nu prezinta o imagine exacta si sunt supraevaluate”. Un purtator de cuvant WhatsApp, de asemenea, spune ca cea mai recenta versiune a aplicatiei disponibile pe Google Play are caracteristici de securitate suplimentare.

WhatsApp a mai declarat ca, in conditii normale, datele stocate pe un card de memorie dintr-un dispozitiv nu sunt expuse niciunui pericol. Cu toate acestea, reprezentantii spun ca, in cazul in care proprietarul dispozitivul descarca o aplicatie malware sau un virus, atunci telefonul va fi expus riscului.

Noua versiune a WhatsApp are caracteristici suplimentare de securitate pentru a proteja utilizatorii de aplicatii malware, conform spuselor companiei. In concluzie, daca descarcati o aplicatie malware, nu numai datele din aplicatia WhatsApp sunt vulnerabile, ci intreg continutul telefonului. Bosschert declara, totusi, ca metoda descrisa de acesta pentru a accesa jurnalele de conversatii functioneaza si in cazul celei mai recente versiuni a aplicatiei.

Alte articole

Răspunde

Adresa de email nu va fi făcută public. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterix *.
Citește Politica de confidențialitate pentru detalii suplimentare despre confidențialitatea datelor tale.

Mergi sus