Free cookie consent management tool by TermsFeed

Nu va mai fi nevoie de terte aplicatii pentru rularea acestor fisiere. Ultimele noutati ale sistemului de operare va incanta duiofilii deoarece acesta va avea suport pentru fisierele FLAC direct de la instalare, potrivit lui Gabriel Aul care se afla la conducerea echipei Microsoft Operating System Group Data and Fundamentals.

FLAC este prescurtarea de la Free Lossless Audio Codec si reprezinta un format audio pentru cei ce prefera sa asculte muzica la o calitate inalta. Algoritmul este capabil sa reduca sunetele digitale cu pana la 60% din marimea originala si sa decomprime o copie identica a datelor audio initiale. Minusul acestui format este marimea fisierului fapt pentru care MP3 este mult mai popular.

Momentan, singurul mod de a asculta fisiere in format FLAC este prin folosirea de aplicatii aditionale, ca de exemplu VLC Media Player. FLAC se altura MKV (Matroska Video), un alt format care nu avea suport pe playerul Windows Media Player de la Microsoft pana acum si se pare ca Windows 10 si noul Media Player va oferi suport pentru aceste tipuri de fisiere potrivit lui Aul intr-o postare pe contul sau de Twitter.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.