Windows 9 Public Preview va fi disponibil la sfarsitul lunii Septembrie

Potrivit lui Mary Jo Foley, o persoana familiarizata cu informatiile din partea Microsoft, compania va face disponibila o versiune preliminara publicului a Windows 9 la sfarsitul lunii Septembrie sau inceputul lunii Octombrie. Microsoft nu a oferit informatii despre numele noii versiuni a sistemului de operare dar ne putem astepta ca acesta sa fie Windows 9 cu numele de cod Threshold.

Versiunea ‘technology preview’ va fi disponibila publicului si va contine toate functiile noi ce vor fi disponibile odata cu versiunea finala a sistemului de operare. Nu se stie inca daca aceasta va fi singura versiune de test a sistemului dar Microsoft se misca mai rapid in ceea ce priveste ciclurile de lansare de noi versiuni a Windows.

Au fost multe zvonuri despre noile functii ale Windows 9, aceasta ar putea readuce un nou meniu de start pentru utilizatorii desktop, desktop-uri virtuale, abilitatea de a rula aplicatii Metro intr-o fereastra desktop, inlaturarea barei Charms pentru unii utilizatori si o posibila integrare a asistenului personal Cortana.

Threshold va marca convergenta a mai multor versiuni Windows in una singura. De exemplu, Microsoft va integra Windows RT si Windows Phone intr-o singura versiune ce suporta sistemele ARM. Xbox One va primi o actualizare care va duce popularul sistem de jocuri in pas cu noile versiuni ale sistemului de operare iar aplicatiile universale vor putea fi rulate pe dispozitivele cu orice dimensiune a ecranului.

Versiunea finala a sistemului de operare Windows 9 se va lansa oficial in Aprilie 2015.

Alte articole

Răspunde

Adresa de email nu va fi făcută public. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterix *.
Citește Politica de confidențialitate pentru detalii suplimentare despre confidențialitatea datelor tale.

Mergi sus