Detaliile atacului sunt putin neclare momentan dar Yahoo a detectat un „efort coordonat pentru acces neautorizat asupra unor conturi Yahoo Mail„. Compania nu a declarat cate conturi au fost afectate, exista posibilitatea sa nu se afle numarul exact de conturi afectate. Avand in vedere ca informatia a fost postata intr-un articol de pe un blog, cu siguranta nu este un numar trivial.

O veste buna (daca o putem numi asa) este aceea ca serverele Yahoo nu au fost compromise dar se pare ca cineva a incercat mai multe autentificari simultane folosind adrese de email si parole dintr-o „terta baza de date” necunoscuta. Cu alte cuvinte, atacatorii au pus mana pe baza de date a altcuiva de emailuri/parole.

Ca raspuns pentru atac, Yahoo a resetat parolele conturilor ce par a fi afectate de atacul informatic. Daca incercati sa va logati in contul Yahoo si vi se cere sa va schimbati parola atunci aceasta este cauza.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.