Yahoo a anuntat achizitionarea managerului mobil de activitati Astrid.

astrid


Disponibila pentru Android™, iOS si web, Astrid este considerata a fi una dintre cele mai bune aplicatii de manageriere a activitatilor de pe piata. Una dintre cele mai tari caracteristici ale aplicatiei poate fi gasita in varianta pentru iOS, unde utilizatorii pot face liste „de facut” prin comanda vocala folosind Siri. De asemenea, sincronizarea intre platforme, memento-uri este foarte buna, colaborarea este aproape perfecta cu calendarul Google. Ca un plus, aplicatia ofera posibilitatea de a distribui listele create.

Dintr-o postare a co-fondatorului Astrid Jon Paris reiese faptul ca aplicatia nu va mai putea fi descarcata. In urmatoarele 90 de zile, Astrid va continua ca si pana acum, insa nu va mai accepta noi abonati premium. Mai mult, Paris spune ca foarte curand Astrid le va spune utilizatorilor cum sa descarce date. Acesta nu a spus clar nimic despre faptul ca aplicatia va fi oprita, dar acesta pare a fi viitorul.

Conform rapoartelor companiei, in acest moment exista 4 milioane de utilizatori. Astrid a strans 400.000 $ capital de risc. Nici Yahoo si nici Astrid nu au dezvaluit pretul achizitiei.

De cand Mayer a devenit seful Yahoo in 2012, compania a achizitionat o serie de aplicatii care urmau un trend ascendent. Una dintre achizitiile notabile a fost aceea a aplicatiei dezvoltata de un pusti de 17 ani – Summly. Aceasta a fost cumparata pentru 30 de milioane de dolari. Mayer a afirmat in nenumarate randuri ca segmentul mobil este unul pe care Yahoo se va concentra in viitor.

La inceputul lunii trecute, Yahoo a lansat o noua aplicatie pentru iOS care are la baza tehnologia Summly si o aplicatie meteo. Nu este inca clar cum se va integra Astrid in planurile Yahoo pentru segmentul mobil, dar este clar ca acestia pregatesc ceva.

Share.
Avatar of Mihaela Savu

Pasionata de lumea virtuala, am decis sa ma alatur acestui proiect indraznet, care sper ca va va oferi toate informatiile de care aveti nevoie.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.