Free cookie consent management tool by TermsFeed

La un moment dat ne-am întrebat cu toții dacă accesul la internet va deveni ceva la fel de comun ca eletricitatea sau apa potabilă. Marile companii din lume fac ceea ce pot pentru a oferi tuturor oamenilor acces gratuit la internet.

Programul internet oriunde prin intermediul baloanelor meteo sau Project Loon de la Google va începe să fie testat în SUA.

Facebook testează o strategie proprie ce implică dronele pentru a oferi internet zonelor izolate iar Google pariază pe baloanele meteo și mai multe publicații internaționale susțin ca proiectul este gata să fie testat.

Potrivit mai multor informații provenite de la publicații ca Android Authority sau Business Insider, Project Loon este gata să fie lansat în SUA. Acesta este un proiect sub egida Google X destinat să ofere acces la internet zonelor rurale sau izolate prin intermediul unei rețele wireless 4G-LTE emanate de la mai multe baloane meteo de mare altitudine (aproximativ 17Km în startosferă). Google a cerut Comisiei Federale de Comunicații din SUA permisiunea de a „testa semnale radio experimentale” în SUA și Puerto Rico.

„Avem nevoie de 300 de baloane pentru a înconjura întreaga lume” – a spus Mike Cassidy, vice-președinte al Project Loon pentru BBC.

Cererea către autoritățile din SUA a fost semnată de Astro Teller, șeful laboratoarelor Google X. Deși Project Loon este destinat zonelor rurale sau celor sărace fără acces la internet, cererea aprobării are sens deoarece un astfel de proiect necesită parteneriate cu companiile telecom.

https://www.youtube.com/watch?v=m96tYpEk1Ao

Proiectul a fost testat deja în Noua Zeelandă iar pe listă se mai află Indonezia și Sri Lanka. Testele din SUA vor începe pe 1 Ianuarie și vor dura până la 24 de luni. Chiar dacă veștile de extindere globală a internetului de la Google sună destul de palpitante, mai este foarte mult până când proiectul va rula conform planurilor.

Project Loon a început în Iunie 2013 ca un experiment în Noua Zeelandă unde un mic grup de pionieri au testat tehnologia folsoită. Rezultatele testului pilot, dar și celor derulate în California sau Brazilia, au fost folosite pentru a îmbunătăți tehnologia proiectului.

Share.

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.