Free cookie consent management tool by TermsFeed

Mio lansează pe piață camera video auto Mio MiVue 792 WIFI Pro, dotată cu senzor Sony Starvis, GPS și WiFi. Camera dispune de un sistem avansat de asistență a șoferului (ADAS), funcție de monitorizare a presiunii din pneuri (opțional) și de înregistrare a imaginilor din spatele vehiculului (opțional).

MiVue 792 este primul dispozitiv din noua gamă de camere auto Mio MiVue prevăzut cu cel mai nou senzor optic Sony Starvis, care funcționează chiar și în condiții dificile de iluminare. Practic, noua cameră video înregistrează imagini la o calitate superioară, atât în timpul zilei, cât și în timpul nopții, datorită senzorului optic Sony Starvis, utilizat până în prezent pentru supravegherea video profesională. În plus, noul dispozitiv Mio dispune și de un obiectiv format din 6 lentile din sticlă.

Mio MiVue 792 WIFI Pro
Mio MiVue 792 WIFI Pro – senzor optic Sony Starvis, Wi-FI și GPS

Camera înregistrează imagini Full HD (1080p) la 60 de cadre pe secundă, are un unghi larg de vizualizare, de 140 de grade, care asigură captarea imaginilor detaliate și largi, fără zone moarte. De asemenea, camera are un ecran de 2,7 inch (6,85 cm), prin intermediul căruia utilizatorii pot vedea toate filmările realizate și pot reda înregistrările și pozele captate.

Dispozitivul începe să înregistreze odată cu pornirea maşinii. Șoferii pot alege ca dispozitivul să fie întotdeauna pe înregistrare, lucru posibil în autoturismele care oferă acces la sursa de alimentare constantă. Fișierele obținute sunt stocate pe cardul de memorie, iar spațiul de stocare a filmelor și imaginilor poate fi controlat prin ataşarea unui card MicroSD (până la 128 GB).

De asemenea, cu ajutorul software-ului gratuit pentru procesarea înregistrărilor de la Mio, MiVue Manager, utilizatorii pot vizualiza şi reda filmele la orice viteză, pot vizualiza traseul parcurs pe Google Maps, pot analiza direcţia de mers, pot distribui înregistrările pe reţelele de socializare și pot actualiza baza de radare fixe.

WiFi și GPS integrat

Camera MiVue 792 dispune de un modul de rețea WiFi integrat, care extinde semnificativ capabilitățile dispozitivului. Astfel, utilizatorii pot trimite cu ușurință clipurile video pe telefonul mobil pentru back-up sau pot împărtăși experiențele din trafic pe Facebook, prin intermediul aplicației MiVue. De asemenea, dacă aplicația este pornită și este activată conexiunea cu smartphone-ul, în cazul detectării unei coliziuni, dispozitivul înregistrează și transferă automat în memoria telefonului un video de 20 de secunde.
Modulul GPS integrat înregistrează locaţia, direcţia, viteza şi coordonatele geografice. Utilizatorii obţin astfel un set de informaţii cu privire la traseul parcurs. Apoi, cu ajutorul aplicaţiei MiVue Manager, pot vizualiza traseul parcurs pe Google Maps.

Sistem avansat de asistență a șoferului (ADAS)

Dispozitivul MiVue 792 este echipat cu sistemul avansat de asistență a șoferului (ADAS), care notifică șoferul în caz de părăsire involuntară a benzii de circulație (LDWS) sau în caz de coliziune frontală (FCWS). De asemenea, dacă distanța dintre mașina dumneavoastră și cea din față scade, de exemplu atunci când șoferul mașinii din față frânează, sistemul FCWS emite o alertă.

Funcție de monitorizare a presiunii din pneuri

Noua cameră MiVue 792 poate fi integrată, opțional, cu senzorii de monitorizare a presiunii din pneuri, montați la nivelul roților autovehiculului. Dacă presiunea scade sub un anumit nivel, pe ecranul camerei apare un mesaj de avertizare. Datorită acestei funcții sunt îmbunătățite standardele de siguranță la volan și sunt optimizate costurile pentru anvelope și consumul de combustibil.

Accesoriu opțional: camera pentru spatele vehiculului – Mio MiVue A20

De asemenea, MiVue 792 permite înregistrarea evenimentelor rutiere atât în partea din față a vehiculului, cât și în cea din spate. Camera opțională Mio MiVue A20 filmează la o rezoluţie de 1080p (Full HD), la 30 de cadre pe secundă. Cablul lung, de 9 metri, asigură instalarea cu ușurință și în mașini de dimensiuni mari, cum ar fi autocamioane sau dube, transmisia de date fiind constantă și rezistentă la interferențe.

Modelul MiVue 792 este echipat și cu senzorul de şoc cu trei axe (G-Shock Sensor), care pornește automat şi va începe înregistrarea când va detecta mişcare sau o lovitură neaşteptată (în cazul coliziunii). De asemenea, în modul „Parcare”, utilizatorii pot modifica numărul de cadre pe secundă, pentru a utiliza cât mai eficient spaţiul pe cardul de memorie.

Camera video MiVue 792 este disponibilă în România din iunie 2017, la un preț recomandat de 869 lei, o puteți găsi la eMag.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.