Presa online a vuit vorbind despre noile laptopuri Chromebook ce le-a lansat Samsung ce vin cu carcasa acoperita cu piele sintetica – asemanator carcasei Galaxy Note 3, fara folosirea unui procesor Intel. Noile laptopuri Chromebook 2 vin in doua dimensiuni de 11.6 inch si 13.3 inch si folosesc procesorul Samsung Exynos 5 Octa ce ruleaza la diferite frecvente de lucru.

Samsung Chromebook 2 de 11.6 inch foloseste procesorul Exynos 5 ce ruleaza la o frecventa de 1.9GHz iar ecranul sau HD LED ruleaza o rezolutie de 1366x768px. Pe langa specificatii se numara si o memorie RAM cu capacitatea de 4GB DDR3L-1600, 16GB spatiu intern de stocare, camera web HD, iesir HDMI, porturi USB 2.0 si USB 3.0 (cate unul din fiecare), slot pentru card microSD, cititor de carduri, iesire pentru casti/intrare microfon si ofera pana la 8 ore de folosire.

Specificatiile laptopului de 13.3 inch sunt destul de similare, difera frecventa procesorului ce ruleaza la 2.1GHz, are un display LED FullHD ce ruleaza la 1920x1080px si ofera pana la 8.5 ore de utilizare pentru o singura incarcare.

„Chromebookurile sunt destul de importante in domeniul educatiei – potrivit Futuresource – asa ca am creat ultimele noastre modele gandindu-ne la studenti si profesori si includ optiuni ca timp rapid de incarcare a sistemului de operare, durata de viata a bateriei mare si design easy-to-grip” – declara Tod Pike, vicepresedintele Diviziei Samsung Enterprise

Designul „easy-to-grip” la care se refera Pike inseamna „jacheta” din piele sintetica ce acopera noile modele de laptopuri, acestea folosesc acelasi material pe care Samsung il utilizeaza la Galaxy Note 3.

Ambele Chromebookuri vor fi disponibile din luna Aprilie pentru un pret de 320$ si 400$ pentru modelul de 13.3 inch.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.