Free cookie consent management tool by TermsFeed

Primele telefoane ce ruleaza sistemul de operare Ubuntu sunt asteptate sa ajunga pe piata in acest an iar fondatorul companiei Canonical si Ubuntu, Mark Shuttleworth declara ca probabil acestea se vor vinde la un pret cuprins intre 200 si 400 de dolari. Conform acestuia, scopul este acela de a tinti dispozitivele de nivel mediu pana la cele de top pentru a fi destul de puternice sa se comporte atat ca telefoane cat si ca PC-uri (atunci cand este conectata o tastatura, mouse si monitor).

Canonical nu este singura companie ce spera sa obtina popularitate oferind alternative open-source la Android si iOS. Mozilla a lucrat cu mai multi producatori de telefoane pentru a include sistemul de operare Firefox OS pe dispozitivele low-cost, entry-level.

Canonical spera ca telefoanele ce vor rula sistemul sau de operare vor fi capabile sa se comapare cu produse premium ca si produsele Apple sau linia de telefoane Galaxy de la Samsung. La lansare, Ubuntu nu va avea nici macar pe aproape aplicatii disponibile ca iOS sau Android dar cu siguranta vor fi entuziasti de solutii open-source – in special cu promisiunea de suport pentru aplicatiile desktop.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.