Free cookie consent management tool by TermsFeed

În acest articol o să îți prezint setările de internet pe care trebuie să le faci telefonului sau tabletei ca să poți utiliza internetul mobil de mare viteză 4G de la Orange România. Setările sunt general valabile așa că pot fi utilizate pentru orice smartphone sau telefon disponibil pe piață.

Conținutul articolului:

Abrevieri folosite în acest articol

 • MNC – codul rețelei mobile din țară (Mobile Network Code)
 • MCC – codul țării de proveniență a operatorului mobil (Mobile Country Code)
 • APN – numele punctului de acces utilizat pentru accesarea internetului (Access Point Name)

Setări manuale pentru internetul mobil de la Orange

Setările sunt destinate pentru orice tip de serviciu utilizat de la Orange: cartela PrePay dar și pentru abonamentele de voce sau abonamentele de date. Tutorialul din acest articol a fost făcut folosind un smartphone care rulează sistemul de operare Android 7.1.1 Nougat dar pașii sunt aproape identici cu orice altă versiune a sistemului de operare Android.

Pași de urmat pentru crearea setărilor de internet

 1. Accesează meniul Setări al telefonului
 2. La secțiunea Wireless și rețele selectează opțiunea Mai multe
 3. Selectează Rețele mobile
 4. Dacă dispozitivul este dual-SIM, selectează cartela SIM specifică apoi apasă pe Numele punctelor de acces
 5. Dacă în listă nu este o opțiune specifică operatorului folosit atunci apasă pe semnul + (Plus) din partea dreaptă-sus.
 6. La nume serviciu completează: Orange sau orice alt nume ușor de identificat
 7. La APN completează: net pentru cartela PrePay sau abonamente de voce, wap dacă folosești o opțiune Wap Unlimited sau: internet pentru abonamentele de date
 8. La Proxy nu completa nimic pentru cartela PrePay sau abonamente de voce, introdu adresa de IP: 62.217.247.252 doar dacă dacă folosești o opțiune Wap Unlimited
 9. La Port nu completa nimic pentru cartela PrePay sau abonamente de voce, introdu portul: 8799 doar dacă dacă folosești o opțiune Wap Unlimited
 10. La Nume utilizator nu completa nimic pentru cartela PrePay sau abonamente de voce, introdu: wap doar dacă dacă folosești o opțiune Wap Unlimited
 11. La Parolă nu completa nimic pentru cartela PrePay sau abonamente de voce, introdu: wap doar dacă dacă folosești o opțiune Wap Unlimited
 12. La MCC introdu codul: 226
 13. La MNC introdu codul: 10
 14. Lasă celelalte câmpuri exact așa cum sunt și nu le modifica

După ce completezi câmpurile de mai sus, folosește meniul (cele trei puncte din partea dreaptă sus sau tasta specifică de pe smartphone) și selectează opțiunea Salvați. După salvare, asigură-te că setările proaspăt făcute sunt selectate pentru a fi utilizate.

Operatorul mobil recomandă repornirea dispozitivului după modificarea setărilor referitoare la accesul la internet sau MMS pentru o mai bună funcționare sau pentru a nu întâmpina probleme adiționale.

Setări automate pentru internet de la Orange

Orange pune la dispoziția clienților și opțiunea de a face setările pentru telefoanele compatibile cu serviciul de internet, în mod automat.

Vizitează pagina cu setări automate de pe orange.ro, introdu numărul de telefon pe care vei primi setările, introdu codul primit prin SMS, selectează modelul telefonului utilizat sau introdu primele 8 cifre din codul IMEI.

Ce este codul IMEI?

IMEI este numărul de identificare al telefonului. Acesta este inscripționat pe eticheta dispozitivului dar poate fi aflat și prin accesarea codului *#06# din ecranul de apelare.

După selectarea telefonului poți apăsa pe butonul Trimite setările disponibil în pagină. La scurt timp după confirmare, vei primi pe telefon un mesaj care va conține setările pentru accesul la internet. Folosește opțiunile disponibile pe telefon pentru a le salva și activa.

Orange are și o secțiune de ajutor care oferă tutoriale utile pentru procesul de creare al setărilor pentru acces la internet. Poți vizita oricând pagina dedicată de ajutor de pe orange.ro pentru mai multe informații.

Dacă vrei setările de internet pentru alți operatori de la noi din țară atunci poți accesa paginile dedicate:

Cumpără un telefon din oferta Orange cu un abonament dedicat

Ai văzut cele mai noi oferte și promoții pe care Orange le are la telefoane și abonamente? Operatorul îți pune la dispoziție și servicii fixe de calitate precum internet prin fibră optică sau televiziune digitală.

Vizitează acum site-ul orange.ro pentru informații suplimentare despre ofertele și promoțiile curente.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Un comentariu

 1. Avatar of nisfa

  nice article better than official orange operators, worked for LeEco Android 6.0 smartphone. Good job!!!

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.