Free cookie consent management tool by TermsFeed

Trăim într-un secol al vitezei și al tehnologiei, în care viața noastră s-a schimbat, s-a transformat radical grației digitalizării. Există zeci de tehnologii care ne-au modelat și ne modelează experiențele fizice, dar și cele digitale.

Astăzi avem posibilitatea de a face shopping online, putem plăti cu cardul, putem să ne bucurăm de divertisment prin prisma unui gadget portabil.

Inclusiv în gambling, astăzi putem să ne încercăm norocul la cazinouri online, să pariem pe echipa favorită, să deschidem camera de la hotel cu un card securizat etc. Aceste acțiuni par a fi rupte dintr-un film SF, dar este realitatea. Aceste tehnologii avansate sunt prezente, le utilizăm zilnic, fac parte din viețile noastre.

Tehnologia, de la SF la realitate

Însă aceste lucruri nu existau în urmă cu două sau trei decenii și nici nu ne puteam imagina că în 2023 vom avea un telefon atât de inteligent și potent tehnologic încât să-l putem folosi pentru divertisment, muncă, interacțiuni sociale, convorbiri etc.

Putem spune că SF-ul anilor 1990 este astăzi realitate. Poate nu la nivelul filmelor, dar foarte aproape de imaginația acelor acelor vremuri.

Când vine vorba de gambling și cazinouri, observăm o evoluție substanțială în comportamentul jucătorilor și modul în care au adoptat noile tehnologii și ușurința cu care au migrat din offline în online.

Astăzi, milioane de jucători se pot bucura de experiența jocurilor favorite din confortul de acasă, fără a se mai deplasa la cel mai apropiat cazinou stradal. Însă oare cum va arată viitorul?

Experiențele oferite de cazinourile online

Cazinourile online caută mereu modalități de a oferi experiențe inedite jucătorilor. Una dintre cele mai mari progrese în tehnologia cazinurilor online sunt jocurile live cu dealeri reali.

Oamenii caută să socializeze și, poate lucrul care le lipsește celor ce joacă online, este fix interacțiunea din cazinourile clasice.

Ori, în acest context, cazinourile online caută soluții pentru a oferi această socializare jucătorilor. Jocurile live cu dealeri reali încurajează interacțiunea dintre jucători și crupieri pentru o experiență mai realistă și dinamică.

O altă influență asupra experienței de joc este adusă de zona de mobile. Din ce în ce mai mulți jucători folosesc smartphone-urile și tabletele pentru a se bucura de gambling online, ceea ce a determinat cazinourile online să optimizeze jocurile și să folosească tehnologii de ultimă generație pentru dispozitivele mobile.

Acest lucru înseamnă că acum vă puteți bucura de o experiență complexă de joc, indiferent unde vă aflați în lume.

Cum va fi viitorul în gambling?

Legat de viitorul în gambling e greu de spus ce va fi. Acum doar ne imaginăm lucruri, dar doar trecerea timpului ne va arată ce se va întâmpla. Putem aduce în discuție acum realitatea virtuală, realitatea augmentat sau realitatea extinsă.

Aceste noi tehnologii vor influența experiențele jucătorilor. Nu excludem să vedem un succes în metaverse, ce va avea la bază realitatea extinsă.

Realitatea extinsă (XR) va duce la crearea de medii virtuale de interacțiune om-mașină prin extinderea realului în mediul virtual prin intermediul dispozitivelor inteligente.

XR este termenul general pentru tehnologiile imersive emergente, cum ar fi VR (Realitate Virtuală), AR (Realitate Augmentată), MR (Realitate Mixtă) și noile tehnologii care sunt în faza de proiect / prototip sau poate nici nu au fost încă inventate.

În 2020, dintre cele trei tehnologii, realitatea virtuală a reprezentat cea mai mare cotă de piață cu 48%, urmată de realitatea augmentată (34%) și realitatea mixtă cu 18% conform unei analize realizate de Deloitte China.

viitorul in gambling

Această distribuție este cauzată în principal de adaptarea timpurie a realității virtuale în anumite industrii, cum ar fi jocurile și divertismentul, reprezentând 51% din costurile de dezvoltare și generare de conținut.

Însă XR va reprezenta viitorul în gambling, cu numeroase tehnologii aplicate în următorii cinci ani, iar giganții tehnologici investesc din ce în ce mai mult în XR și își construiesc strategiile în jurul realității extinse.

Provocările noilor tehnologii

Industria de gambling este una dintre puținele industrii care sunt flexibile la noile tehnologii. Cazinourile online și furnizorii de jocuri vor implementa noile tehnologii XR la momentul oportun.

Va fi cu siguranță o provocare pentru întreaga industrie, dar și pentru jucători. Deși noile tehnologii par a fi o necesitate, există multe alte provocări asociate XR.

Inclusiv la nivel hardware și software mai sunt multe de reglementat și de standardizat. Plus de asta, în prezent aceste inovații sunt încă la un preț mult prea mare, ceea ce poate fi o problemă pentru jucători.

Un alt risc de luat în considerare este mediul de reglementare incert. Având în vedere lipsa reglementărilor XR, combinată cu reglementările stricte care guvernează serviciile de jocuri de noroc, investițiile în aceste tehnologii impun riscuri semnificative.

Astăzi, tehnologiile de realitate extinsă fac fără îndoială salturi masive, iar viitorul lor oferă oportunități interesante. Sunt furnizorii de servicii de jocuri de cazinou dispuși să depună eforturi pentru a depăși barierele adoptării XR pentru a se potrivi cu căile intereselor clienților?

Până la construirea unor strategii XR specifice liniei de afaceri, valorificarea potențialului acestor tehnologii va rămâne evazivă.

O altă tehnologie care își va pune amprenta în gambling este tehnologia blockchain și nu ne referim aici doar la piața cripto, ci mai mult la descentralizarea informațiilor și la securitate și siguranță digitală.

Dincolo de facilitatea utilizării monedelor virtuale, blockchain va facilita tranzacțiile către cazinourile online, dar și anonimatul jucătorilor, fiind astfel scutiți de a-și mai etala datele cu caracter personal.

Concluzii

În concluzie, cu siguranță tehnologia a influențat piața de gambling, dar și comportamentul jucătorilor. Și dacă am învățat ceva în ultimii ani, este ideea că nu știm ce ne va rezerva viitorul.

Atâta timp cât industria de gambling continuă să inoveze și să implementeze noile tehnologii, cu siguranță nu va exista limite când vine vorba de experiențele oferite jucătorilor, dar cu siguranță distracția va fi garantată.

În același timp, este important să ne amintim întotdeauna scopul principal al jocurilor – distracția și să fim conștienți de posibilele riscuri asociate cu jocurile de noroc.

Este important să căutăm întotdeauna informații despre jocul responsabil și să ne setăm limite clare pentru a ne proteja pe noi înșine și pe cei dragi de potențialele efecte negative ale jocurilor de noroc.

Share.
Avatar of Catalin Calugaru

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.