Free cookie consent management tool by TermsFeed

Dacă te întrebi când apare The Nun 2, află că asta se va întâmpla mult mai repede decât, poate, ai fi crezut. Ne bucură foarte mult faptul că universul The Conjuring este în plină expansiune, și chiar ne așteptăm ca așa-zisa „călugăriță demonică” Valak să revină cu o poveste dintre cele mai interesante. Până acum The Nun a fost lansat în luna septembrie a anului 2018, și de atunci se bucură cu titulatura de a fi cel mai de succes film din universul The Conjuring, cu încasări de peste 360 de milioane de dolari la nivel mondial. Prin urmare, încă din anul 2019 s-a luat în considerare posibilitatea extinderii filmului cu o nouă continuare. Anul trecut în luna aprilie s-a făcut anunțul oficial conform căruia The Nun 2 va apărea. Mai mult decât atât, a fost filmat deja, iar momentan se află în etapa de post-producție. Există și o dată oficială de lansare pentru The Nun 2, iar acum nu ne mai rămâne decât să așteptăm imagini proaspete pentru a ne putea face o idee privitoare la ce ne pregătește viitoarea continuare.

Cu Valek am făcut cunoștință, să zicem așa, în filmul The Conjuring 2, apărut în 2016, când a fost înfățișată publicului sub forma unui tablou care, deodată, prinde viață și se îndreaptă către Lorraine Warren. Profitând de succesul filmului – și în special de acea scenă înfiorătoare care a stârnit fiori pentru toată lumea – compania Warner Bros. a decis să profite de acest lucru, iar din acest motiv s-a decis să lanseze un film prequel, care urmărește povestea lui Irene care este trimisă la o mănăstire izolată. Aici, bineînțeles, se întâmplă lucruri dintre cele mai bizare, totul datorându-se unei forțe malefice cu chip de călugăriță blestemată. The Nun (2018), deși are un rating destul de mic pe IMDb (5,3) s-a bucurat de încasări uriașe (ceea ce contează, nu?), astfel devenind filmul cu cele mai mari încasări din seria de filme The Conjuring. Dat fiind faptul că data de lansare se apropie, am documentat pentru tine tot ce știm despre The Nun 2, astfel încât să își faci o viziune generală privitoare la ce anume să te aștepți de la viitorul film de groază.

Când apare The Nun 2?

Se pare că a trebuit să așteptăm mai bine de 5 ani ca The Nun 2 să apară în cinematografe. Știm faptul că data oficială de lansare este 8 septembrie 2023, fix la 5 ani și o zi după ce prima parte a apărut în cinematografe, când va fi distribuit de Warner Bros. Pictures și New Line Cinema. Așadar, pregătește-te să ai parte de o porție zdravănă și serioasă de horror de cea mai bună calitate, cu imagini pe care nu le vei putea uita prea ușor. Se pare că s-au mișcat destul de rapid, dat fiind faptul că filmările au început abia în luna octombrie a anului trecut. Totuși, nu știm dată s-au încheiat până în momentul de față, dar știm faptul că The Nun (2018) s-a filmat în decursul unei singure luni. Prin urmare, suntem încrezători că se va respecta data de lansare care a fost comunicată publicului larg – 8 septembrie 2023. Se pare că data de lansare reprezintă „o consecință” a amânării Aquaman II (care va fi lansat pe 25 decembrie în Statele Unite și pe 29 decembrie în Regatul Unit).

Există vreun trailer The Nun 2?

În momentul de față, nu există niciun trailer oficial pentru The Nun 2. Cu toate acestea, suntem siguri că va fi lansat cât de curând, odată cu apariția primelor imagini din timpul filmării. Însă, deși nu știm dacă este oficial sau nu, există un teaser trailer destul de interesant pe care îl poți viziona pentru a te pregăti cum trebuie pentru adevăratul horror care urmează! De îndată ce un trailer oficial va fi disponibil, cu siguranță vom actualiza articolul de față, adăugându-l. În acest moment, nu există niciun fel de imagini oficiale disponibile în mediul online, fiindcă este mult prea devreme pentru ca acestea să fie livrate publicului larg. După cum am afirmat, The Nun 2 a fost filmat, iar acum se află în etapa de post-producție: este nevoie de timp ca efectele speciale să fie introduse, scenele să fie cizelate și, în cele din urmă, să ne fie oferită o poveste de groază care să ne convingă și, cel mai important, să ne provoace teamă și frică.

The Nun 2 teaser

Cine face parte din distribuția The Nun 2?

Evident, The Nun nu ar fi același film fără personajul omonim – Valak. În filmul din 2018 acest rol a fost interpretat de Bonnie Aarons și se pare că va reveni în rolul care, după cum afirmă, „chiar a reușit să o sperie”. Taissa Farmiga, care joacă și în legendarul serial horror American Horror Story se va întoarce în rolul călugăriței Irene (care a reușit să scape de forțele malefice ale călugăriței Valak), iar alături de ea va fi Jonas Bloquet, care interpretează rolul lui Maurice ”Frenchie” Theriault. Pe lângă aceștia, s-au anunțat și noi membri ai distribuției, printre care se numără și Storm Reid (care va avea un rol principal), Anna Popplewell și Katelyn Downey Rose (în rolurile profesoarei Kate și a fiicei sale, Sophie). Ne întrebăm, totuși, dacă cei doi soți Warren, interpretați de Patrick Wilson și Vera Farmiga, vor apărea în rolurile pe care le știm. După cum bine știm, ei apar în primul film The Nun, chiar la sfârșitul acestuia – circulă multe teorii conform cărora sora Irene ar fi, de fapt, un fel de versiune mai tânără a lui Lorraine, însă nu putem da curs acestor zvonuri. Poate că The Nun 2 va reuși să deslușească misterul din jurul acestor teorii (destul de neplauzibile, după părerea noastră).

The Nun 2 distribuție
Imagine via Warner Bros.

The Nun a fost regizat de Michael Chaves, cel care s-a ocupat și de The Conjuring: The Devil Made Me Do It (2021). De scenariu se pare că s-au ocupat Akela Cooper, care l-a scris, și Ian Goldberg și Richard Naing, care s-au ocupat de modificarea și adaptarea acestuia. James Wan, cel care a creat scenariul pentru The Nun (2018) a afirmat următoarele, în anul dinaintea lansării filmului: „Știu unde – și doar dacă The Nun va funcționa și va fi bine primit de public – ar putea duce The Nun 2 și cum s-ar putea lega povestea lui Lorraine – pe care am pus-o la cale în cele două filme The Conjuring – de acesta, astfel încât să reușim să creăm un fel de cerc în poveștile noastre”. Este de așteptat să existe și personaje secundare mai mult sau mai puțin importante, respectiv membri noi ai distribuției, dar în momentul de față nu avem mai multe informații. De exemplu, știm că în film vor fi distribuite și persoane care vor face parte din colectivul școlii la care ajunge Sophie – St. Mary’s. Pe măsură ce vom avea mai multe informații, vom actualiza articolul de față pentru a ți le pune la dispoziție!

Despre ce va fi The Nun 2?

Nu avem prea multe informații privitoare la intriga din The Nun 2, dar știm faptul că filmările s-au desfășurat și în Franța. Prin urmare, este de așteptat ca principalul cadru de desfășurare al acțiunii să fie Franța (anilor ’50, după zvonurile din online). Mai precis, filmul s-ar desfășura în Franța, în anul 1956, și ne va spunea povestea „unui preot ucis, în timp ce răul se răspândește tot mai puternic pe străzile întunecate”, ceea ce ar forța-o pe sora Irene „să se confrunte față în față cu forța demonică Valak, călugărița întunecată”. Următorul film, în orice caz, va continua în mod direct filmul din 2018. În primul film, povestea s-a desfășurat în România, urmărind o mănăstire cu călugărițe care se confruntau cu o forță malefică. Pentru prima dată, călugărița și-a făcut apariția în The Conjuring 2, din 2016, iar cea de-a doua parte a seriei s-ar putea să aibă un rol semnificativ în reconectarea universului horror pe care îl cunoaștem.

Este a noua parte, și ar putea să ne explice care a fost treaba cu Valak înainte de a apărea în al doilea film marca The Conjuring: ce se întâmplă între momentul în care călugărița apare în The Conjuring 2 și The Nun 2? The Conjuring 4 a fost anunțat, și s-ar putea ca cele două filme să joace un rol major în a readuce la lumină această formidabilă serie horror. Filmele din seria The Conjuring urmăresc poveștile soților Warren, Ed și Lorraine, și sunt inspirate din realitate. Presupuși detectivi de cazuri paranormale, ei investighează prezențe demonice pe care diferiți oameni susțin că le-au trăit și văzut. Annabelle reprezintă un spin-off, iar acțiunea s-ar desfășura în paralel cu filmele principale și, după cum bine știm, urmărește povestea diabolicei păpuși. Oare va deveni The Nun o franciză de sine stătătoare, cu mai multe părți, sau regizorii și scenariștii vor găsi o modalitate convingătoare de a lega filmele între ele? Nu ne mai rămâne decât să așteptăm și să vedem ce ni se pregătește – în septembrie, totul va fi elucidat!

Cam asta este tot ce știm despre The Nun 2 când vine vorba de data oficială de lansare, posibila poveste, trailer și distribuție. Informațiile nu sunt complete, dar suntem siguri că ne vor fi puse la dispoziție cât de curând, dat fiind faptul că filmul se va lansa în luna septembrie a acestui an. Pe măsură ce acestea vor apărea în mediul online, ne vom asigura de faptul că le vom adăuga în articolul de față, astfel încât să fii la curent cu toate eventualele schimbări și anunțuri. Suntem siguri că și tu aștepți cu nerăbdare The Nun 2, mai ales că prima parte s-a dovedit a fi un film horror deosebit de bun, cu scenariu bine gândit și o acțiune complexă și dinamică. Chiar suntem curioși cum ți s-a părut și ne-ar face mare plăcere să auzim părerea ta în secțiunea de comentarii de pe site.

Share.
Avatar of Cioată Andrei

Pasionat de știință, literatură, tehnologie și scris, cinefil, în ultimii ani am publicat trei cărți de ficțiune, proză și poezie, și dețin un blog pe care postez recenzii de cărți. Îmi place să mă documentez în mod constant din toate domeniile, mergând pe ideea că într-o lume minimalistă, generaliștii întotdeauna vor triumfa. Internetul reprezintă o sursă infinită de informații – de aceea, a redacta articole nu reprezintă doar o activitate pe care o fac cu plăcere și seriozitate, ci și una datorită căreia reușesc, în mod constant, să-mi îmbunătățesc perspectiva asupra a ceea ce ne înconjoară și definește dinamica lumii în care trăim.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.