Free cookie consent management tool by TermsFeed

Când apare The Conjuring 4 este o întrebare pe care, de-a lungul timpului, ne-am adresat-o cu toții. În primul rând, putem cădea de comun acord cu faptul că încă de când primul film a apărut și a setat „noi standarde” ale genului horror, franciza The Conjuring s-a bucurat de popularitate extraordinară în rândul fanilor. Astfel, succesorii săi, The Conjuring II: The Enfield Poltergeist (2016) și The Conjuring III: The Devil Made Me Do It (2021) au readus la viață (re)interpretări ale cazurilor detectivilor paranormali Ed și Lorraine Warren. După câte știm, cazurile prezente în filme sunt inspirate din viața reală, iar filmul din 2021 chiar a reușit să ne facă să ne punem foarte multe întrebări – documentat oficial, se pare că, într-adevăr, a existat un caz de crimă în care se consideră faptul că presupusul criminal chiar ar fi fost bântuit de o forță malefică atunci când a săvârșit crima. A fost primul caz din istorie în care s-a căzut de acord asupra acestui fapt și povestea ne-a fost prezentată în filmul marca Warner Bros. din 2021. De-a lungul timpului, The Conjuring ne-a surprins cu povești geniale, bine puse la punct, imagini horror, dinamică și multe, multe sperieturi, iar franciza este considerată a fi una dintre cele mai bune din genul de groază. Acest lucru este certificat și de numeroasele alte filme care au legături cu universul din The Conjuring, lansate, și care se bucură de popularitate la fel de însemnată.

Filmele din seria The Conjuring au reușit deja să adapteze cu succes trei dintre așa-zisele cazuri realie investigate de soții Warren. Pentru a avea în continuare succesul dorit, nu putem spune că mizele ar trebui ridicate, pentru că de-a lungul timpului am putut observa clar că seria nu obișnuiește să ne dezamăgească. Totuși, suntem de părere că The Conjuring 4 ar trebui să facă în așa fel încât să ne șocheze cu adevărat, fără a deveni clișeic. Cu siguranță, filmul ar trebui în continuare să se bazeze pe o poveste presupusă reală, fără a trece în registrul ficționalizat (deși, bineînțeles, regizorii ajustează povestea în așa fel încât să se potrivească cu marile ecrane), însă ar mai trebui și să-și regândească „sursa de inspirație” – până acum, cazurile deja documentate și prezentate publicului larg chiar au fost autentice, ușor de dezvoltat, stârnind fiori, teroare și groază în rândul publicului. Însă fanii filmelor și serialelor de groază vor mai mult, vor apariții autentice și povești dintre cele mai originale. În genul horror, la un moment dat filmele pot ușor să devină redundante, plictisitoare și banale. Nu credem ca va fi cazul când vine vorba de The Conjuring 4, însă știm că lucrurile ar trebui să fie oarecum reajustate. Într-un domeniu în care lucrurile se mișcă tot mai repede, regizorii ar trebui nu neapărat să țină pasul, ci să abordeze și să gândească lucrurile într-o modalitate cu totul nouă, care să iasă în evidență.

The Conjuring 4: va exista o continuare?

Da, lansarea filmului The Conjuring 4 este confirmată, iar acest lucru nu ne surprinde neapărat, din moment ce franciza The Conjuring se bucură de un adevărat succes în rândul publicului și fanilor acestui gen. Așadar, vom avea parte de o nouă poveste a cazurilor detectivilor Lorraine și Ed Warren, cei care în viața reală s-au ocupat cu astfel de cazuri paranormale. Chiar dacă ne sunt oferite perspective ficționalizate și dramatizate, tot ne încearcă un sentiment de teroare în momentul în care ne dăm seama că se presupune că respectivele cazuri au fost reale. Dată fiind notorietatea filmelor, franciza a fost extinsă și cu alte titluri, cum ar fi The Curse of La Llorona și The Nun, Annabelle (cu toate cele trei părți – 2014, 2017, 2019). Chiar dacă nu se consideră că ar avea întocmai legătură între ele, filmele au reușit să se integreze într-un univers autentic plin de groază, teroare și frică. În luna octombrie a anului trecut, James Wan, creatorul francizei a confirmat faptul că The Conjuring 4 este în curs de producție, avându-i drept scenariști pe cei care au scris scenariu și pentru ultimele 2 părți: David Leslie și Johnson-McGoldrick. James și Peter Safran vor co-produce filmul, iar Michael Chavez cel mai probabil va fi regizorul.

Vera Farmiga
Sursa foto: Vulture

Când apare The Conjuring 4?

În ceea ce privește data oficială de lansare, încă nu există una oficială, din moment ce anunțul a fost recent făcut. Cu toate acestea, ne așteptăm ca The Conjuring 4 să pună punct acestei serii de filme, întrucât s-ar putea ca sursa de inspirație a cazurilor reale să fi atins deja limita. Aceste lucruri nu sunt confirmate, ci reprezintă speculații pe care le facem bazându-ne pe faptul că, în aceste momente, intrigile cazurilor lui Ed și Lorraine Warren încep să se epuizeze. Dacă, totuși, se ia decizia la a se trece la cazuri complet fictive, s-ar putea ca „rețeta succesului” să dea greș: în esență, iubim The Conjuring și fiorii pe care ni-i transmite întocmai pentru că știm faptul că povestea este inspirată din viața reală, nu doar o imaginare a unor posibile situații. Referitor la data de lansare The Conjuring 4, nu știm prea multe, dar ne așteptăm ca filmul să apară undeva de-a lungul anului 2024. Știm faptul că The Nun 2, distribuit Warner Bros. Pictures, va apărea anul acesta pe data de 8 septembrie 2023, și nu credem că studioul va lansa două filme în același an. Pe măsură ce vom avea mai multe detalii, vom actualiza articolul de față.

Există vreun trailer The Conjuring 4?

Din păcate, nu există vreun trailer (sau teaser trailer) pentru The Conjuring 4. Credem că acesta va apărea după anunțarea datei oficiale de lansare, însă până atunci nu ne mai rămâne decât să așteptăm și să verificăm periodic informațiile din mediul online. Imediat ce va fi disponibil un trailer, îl vom adăuga în acest articol.

Trailer The Conjuring 3: The devil made me do it

Despre ce va fi The Conjuring 4?

După cum ne-a obișnuit franciza, ne așteptăm ca povestea din The Conjuring 4 să abordeze un alt caz al soților Warren. Cu toate acestea, nu știm care, însă regizorul Michael Chaves, cel care s-a ocupat de filmul din 2021 (The Devil Made Me Do It), a declarat faptul că: „Există câteva dosare foarte interesante care datează din anii ’80 și, fără a dezvălui nimic despre ele, chiar cred că ar fi foarte interesant să îi vedem pe soții Warrren lucrând la ele, să fie solicitați poate și de departamente de poliție (…). Ceea ce reușește [The Devil Made Me Do It] să facă este, sperăm, să deschidă un nou capitol pentru familia Warren. Față de alte filme din The Conjuring, acesta are un final unic, care dă undă verde unui întreg scenariu ulterior – în ce s-ar mai putea angaja soții Warren, ce s-a întâmplat cu carierele lor? Cred că există foarte multe posibilități pe care le putem avea în vedere [când vine vorba de The Conjuring 4]”. Într-un interviu acordat anul acesta, James Wan a afirmat că s-ar putea ca The Conjuring 4 să fie ultimul film din franciză, deci ultimul în care îi vom vedea pe soții Warren: „Nu ne-am propus să ne grăbim în a-l lansa cât mai repede – vrem să ne asigurăm că vom reuși să spunem cu emoție povestea; vrem ceva mai mult decât un film de groază. De asemenea, am vrea și să ne îndreptăm spre – și eventual chiar să încheiem – sfârșitul francizei (…), să ne asigurăm că este ceea ce trebuie, o poveste pe care să o spunem într-un mod corect”.

În ceea ce privește intriga, știm faptul că The Devil Made Me Do It are acțiunea plasată în anul 1981, și nu ne-ar surprinde ca The Conjuring 4 să urmeze cronologia imediat următoare. Totuși, există o mulțime de alte cazuri interesante care ar putea reprezenta sursă de inspirație în vederea regizării filmului: se știe că 5 ani mai târziu, soții Warren au investigat o serie de case presupuse a fi bântuite – „The Smurl Haunting” (făcându-se referire la afirmațiile făcute soții Smurl, Jack și Janet, din Pennsylvania, SUA, care au susținut că un demon „a locuit în casa lor”), sau cazul „Doamnei Albe” din Cimitirul Union (Conneticut). Pentru acesta din urmă, familia Warren, pe atunci, a susținut că ar deține o înregistrare video cu prezența demonică a acesteia. Cazul mai este documentat și într-o carte scrisă de cei doi, împreună cu Robert David Chase. La momentul respectiv, însăși Lorraine Warren ar fi remarcat faptul că: „Pot să vă spun cu siguranță că acest loc este bântuit – este unul dintre cele mai bântuite locuri din respectiva zonă”. Există martori care afirmă că spiritul apare îmbrăcat „într-o cămașă de noapte albă sau rochie de mireasă”.

Care este distribuția pentru The Conjuring 4?

Nu știm acest lucru, însă cu siguranță The Conjuring 4 nu ar fi parte din universul filmelor The Conjuring fără a-i avea în rolurile principale pe Patrick Wilson (Ed Warren), respectiv Farmiga Vera (Lorraine Warren) în rolul celor doi soți și detectivi paranormali. Distribuția secundară se prea poate să cuprindă actori din filmele anterioare, întrucât vorbim despre un caz nou, cu noi personaje, eventual plasat într-un alt district și oraș din America.

Patrick Wilson și Vera Farmiga
Cuplul Warren in The Conjuring, jucat de Patrick Wilson și Vera Farmiga. Foto: AMC

Cam asta este tot ce știm în momentul de față despre The Conjuring 4. Pe măsură ce vom avea mai multe detalii oficiale, vom actualiza articolul de față adăugându-le, inclusiv data apariției, trailer și o potențială intrigă a acestui film. Știm că și tu aștepți cu nerăbdare apariția filmului, însă abia de curând a fost confirmat faptul că în seria The Conjuring urmează să apară a patra – și poate chiar ultima – parte. Pentru filmele horror, considerăm că această franciză reprezintă un etalon al poveștilor bine spuse, bine filmate și livrate telespectatorului în imagini de cea mai bună calitate, care pot stârni fiori și provoca un acut sentiment de teamă și groază.

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Un comentariu

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.