Free cookie consent management tool by TermsFeed

FintechOS, companie specializată în accelerarea transformării digitale a instituțiilor financiare, a fost desemnată Fintech-ul anului 2018 în cadrul Galei Premiilor Piaţa Financiară.

În doar un an de la înfiinţare, FintechOS a reuşit o extindere a operaţiunilor pe 3 continente şi gestionarea unui portofoliu de active de peste 5 Miliarde Euro prin clienţi ca ERSTE, Vienna Insurance Group, Orange Money, Hyperion Insurance Group, TBI Bank, NN sau Idea Bank.

Prima companie românească acceptată în programul global de accelerare Microsoft din Londra

Din octombrie 2018, FintechOS devine prima companie românească acceptată în programul global de accelerare Microsoft din Londra. Echipe mixte din structura Microsoft UK sunt implicate în pregătirea platformei, a strategiei de piaţă şi a suportului tehnic necesar expunerii în peste 190 de ţări.

În luna noiembrie 2018, compania atrage o investiţie de 600,000 Eur de la GapMinder VC pentru pregătirea intrării în UK şi US, două dintre cele mai puternice pieţe de tehnologie financiară din lume, precum şi pentru dezvoltarea unor noi tehnologii financiare disruptive, bazate pe inteligenţă artificială.

„Cu ajutorul tehnologiei, instrumentele financiare devin tot mai personalizate şi sofisticate. Însă digitalizarea vine la pachet şi cu volume foarte mari de date, de multe ori nestructurate. Complexitatea asta poate fi simplificată doar prin componente de inteligenţă artificială. Este o zonă în care vom investi puternic în următorii ani.” 

– declară Teodor Blidăruş, CEO FintechOS

FintechOS oferă instituţiilor financiare acces rapid la tehnologii de ultimă generaţie, prin care pot fi lansate noi instrumente financiare, noi canale digitale de distribuţie sau experienţe personalizate de interacţiune cu clienţii, de 10 ori mai rapid faţă de un mediu tradiţional de dezvoltare software. Prin implementarea tehnologiei FintechOS, clienţii raportează și o reducere a costurilor de operare de până la 5 ori.

După deschiderea subsidiarei din Haga pentru o dezvoltare accelerată a afacerilor în Benelux, compania pregăteşte lansarea operaţiunilor din UK la începutul anului 2019.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.