Free cookie consent management tool by TermsFeed

În ultimii ani, serviciile de tip „cumpără acum, plătește mai târziu” au devenit din ce în ce mai populare, oferindu-le consumatorilor posibilitatea de a-și finanța achizițiile în timp. Acum, se pare că Apple intră în afacerea BNPL (Buy Now, Pay Later). Potrivit rapoartelor de la Bloomberg și CNBC, Apple se va ocupa de acordarea de împrumuturi. Acest lucru înseamnă că filiala companiei, Apple Financing LLC, va fi responsabilă de finanțarea clienților. Cu toate acestea, este important de reținut că Apple Financing LLC este o entitate separată de afacerea principală pe care o întreprinde Apple și că societatea nu intenționează să transfere responsabilitatea pe compania mamă pentru acordarea de împrumuturi.

În cadrul conferinței sale anuale Worldwide Developers Conference (WWDC), Apple a anunțat acest nou serviciu numit Pay Later. În principiu, permite utilizatorilor să facă o achiziție prin Apple Pay, iar apoi să ramburseze suma respectivă în patru rate egale pe parcursul a șase săptămâni, fără dobândă. Acest serviciu este similar cu alte servicii de tip „cumpără acum, plătește mai târziu” dar există câteva diferențe esențiale care diferențiază Pay Later de concurenții săi. În primul rând, Apple le permite utilizatorilor să își finanțeze achizițiile prin intermediul Apple Card, care oferă o rată a dobânzii mult mai mică decât majoritatea cardurilor de credit. În al doilea rând, Apple le oferă utilizatorilor opțiunea de a-și anula planul de rate în orice moment și de a plăti integral soldul rămas. Această flexibilitate face ca Pay Later să fie o opțiune atractivă pentru mulți cumpărători.

Aceasta nu este prima incursiune a Apple în domeniul financiar, dar, după cum notează Bloomberg, este prima dată când își asumă responsabilități financiare, inclusiv verificarea clienților și acordarea de împrumuturi. În prezent, compania colaborează cu Goldman Sachs pentru a îndeplini aceste sarcini pentru cardul de credit Apple Card, iar Apple Financing LLC joacă un rol mai mic, dar nu lipsit de importanță, în noul serviciu Pay Later al Apple. Oamenii vor trebui să folosească Apple Pay pentru a se înscrie la Pay Later și îl vor putea folosi la orice magazin care acceptă Apple Pay. Serviciul va începe să fie implementat în Statele Unite în această primăvară. Deși termenii acordului dintre Apple și Goldman Sachs nu au fost dezvăluiți, este probabil că Goldman va continua să joace un rol în ofertele de servicii financiare ale Apple.

CNBC raportează că Apple va efectua în curând verificări ale celor care solicită noul său serviciu Pay Later. De asemenea, publicația spune că Apple nu va acorda credite suplimentare utilizatorilor care nu efectuează plățile, dar că aceste plăți ratate nu vor fi luate în considerare în scorul general de credit al utilizatorului – se pare că Apple nu le va raporta birourilor de credit. Deși nu este clar cât de mult credit va acorda Apple utilizatorilor, CNBC prezice că suma se va baza pe o serie de factori, inclusiv pe venit și pe obiceiurile de consum. Pentru cei care se tem să nu acumuleze prea multe datorii, acest nou serviciu poate fi o alternativă binevenită la cardurile de credit tradiționale. Cu toate acestea, este important de reținut că ratarea chiar și a unei singure plăți ar putea avea un impact negativ asupra capacității de a utiliza serviciul Apple în viitor.

Se zvonește de mult timp că Apple este interesată să intre în industria FinTech, iar recentele sale mișcări sugerează că se pregătește într-adevăr să facă o incursiune mai agresivă în acest domeniu. Prin consolidarea serviciilor sale financiare sub un singur acoperiș, Apple semnalează intenția sa de a oferi o suită mai cuprinzătoare de produse și servicii utilizatorilor săi. Această mișcare indică, de asemenea, un obiectiv mai amplu de a menține utilizatorii blocați în ecosistemul său. Prin oferirea accesului la cardul său și la noul serviciu Pay Later din cadrul Apple Pay, compania face practic imposibilă trecerea utilizatorilor la un serviciu concurent. În acest fel, Apple se asigură că utilizatorii săi vor continua să se bazeze pe produsele și serviciile sale pentru toate nevoile lor financiare, devenind, prin urmare, o companie din ce în ce mai asemănătoare cu o bancă.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.