Free cookie consent management tool by TermsFeed

Ieri, pe data de 10 iunie, a avut loc conferința WWDC de la Apple unde a fost prezentat noul sistem de operare, iOS 18, care vine cu multe schimbări pentru utilizatorii de iPhone.

Printre aceste schimbări se află și noul sistem de inteligență personală numit ”Apple Intelligence”, care va fi integrat pe toate platformele Apple odată cu lansarea acestuia mai târziu în acest an.

Pentru a aduce astfel de îmbunătățiri, Apple a discutat cu diferite companii care se ocupă cu dezvoltarea de inteligență artificială și într-un final, a reușit să ajungă la un acord cu OpenAI pentru a încorpora ChatGPT în toate produsele Apple.

„Suntem încântați să colaborăm cu Apple pentru a aduce ChatGPT utilizatorilor lor într-un mod nou. Apple împărtășește viziunea noastră pentru siguranță și inovație, iar acest parteneriat se aliniază cu misiunea OpenAI de a face inteligența artificială accesibilă tuturor.”

a spus CEO-ul OpenAI, Sam Altman, pentru The Verge

Ce funcții de inteligență artificială vor fi introduse pentru iOS 18?

Chat GPT-4o, fiind ultimul model lansat de cei de la Open AI, va fi folosit pentru a alimenta Apple Intelligence și pentru a îmbunătăți asistentul vocal, Siri.

Astfel, în timpul conferinței WWDC, cei de la Apple ne-au dezvăluit că Apple Intelligence va putea înțelege imaginile care se află în telefonul nostru, va putea lua măsuri bazate pe contextul personal, ne va putea ajuta să scriem mai clar și cu mai puține greșeli gramaticale și va putea genera răspunsuri pentru mail-uri folosindu-se doar de câteva întrebări de bază.

De asemenea, editarea pozelor din aplicația Poze a fost actualizată cu noi funcții AI și pe lângă asta vom putea crea imagini cu prietenii și familia folosindu-ne de AI. Mai mult, vom putea căuta imagini sau videoclipuri specifice din galeria personală și vom putea crea emoji-uri cu fetele prietenilor sau ale familiei folosindu-ne de Genmoji (printre multe alte funcții noi foarte utile oferite de iOS 18).

Ce alte schimbări vor apărea odată cu lansarea iOS 18?

Aceste funcții noi care se folosesc de inteligența artificială nu sunt singurele schimbări de care va beneficia iOS 18. Acesta vine cu o întreagă serie de schimbări majore precum:

  • Design nou al aplicației de Poze
  • Funcție de mirroring între iPhone și Mac
  • Sistem nou de notificări
  • Pictogramele aplicațiilor le veți putea personaliza folosind culori
  • Centrul de control are și el un nou design
  • Veți putea bloca aplicațiile
Share.
Avatar of Catalin Calugaru

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Un comentariu

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.