Free cookie consent management tool by TermsFeed

Mira Murati, CTO la compania OpenAI, a anunțat lunea aceasta într-un livestream noua actualizare a modelului GPT-4. Aceasta a declarat că noul model, GPT-4o, este mult mai rapid și are îmbunătățiri semnificative față de modelele anterioare. Pe lângă acestea, GPT-4o este disponibil pentru toți utilizatorii, deși aceștia vor beneficia de un număr limitat de utilizări. Desigur că pentru cei care doresc ca numărul utilizărilor să fie de până la 5 ori mai mare, vor fi nevoiți să plătească abonamentul.

GPT-4o va face din ChatGPT un adevărat asistent digital, ce poate să răspundă și să participe la conversații în timp real. Poate să vadă imagini precum screenshot-uri, poze sau documente și să vorbească despre ele ca și când ai avea o conversație cu o persoană reală. De asemenea are capacitatea de a învăța din conversațiile anterioare și poate să facă traduceri în timp real. ChatGPT este acum capabil și să poarte conversații verbale în peste 50 de limbi, traducând și răspunzând automat în același timp.

Mira Murati, CTO la compania OpenAI, a anunțat lunea aceasta într-un livestream noua actualizare a modelului GPT-4
Sursa: Wccftech

În timpul live-ului, executivii de la OpenAI au purtat diferite conversații cu ChatGPT, utilizând noul model pentru rezolvarea unei probleme de matematică, pentru a spune o poveste și pentru a oferi sfaturi de programare. Ba mai mult, acesta a fost capabil să discute și să ofere informații despre o imagine oferită ce conținea un grafic. Cel mai surprinzător, în opinia mea, a fost că chatbot-ul a reușit să vorbească, ba chiar să cânte, cu o voce naturală, umană, foarte asemănătoare cu cea a lui Scarlett Johansson atunci când a dublat asistentul digital din filmul „Her”. De asemenea, au demonstrat și că modelul poate detecta emoțiile atunci când a încurajat un executiv să se calmeze, după ce i-a ascultat respirația agitată.

Se simte ca AI-urile din filme; și încă este puțin surprinzător pentru mine că este real. Obținerea timpurilor de răspuns și a expresivității la nivel uman se dovedește a fi o schimbare majoră.

a declarat CEO-ul Sam Altman într-o postare pe blogul său

Pe lângă aceste îmbunătățiri majore, Mira Murati a anunțat și că va lansa o nouă aplicație desktop pentru a putea utiliza ChatGPT și a motiva cât mai mulți oameni să utilizeze tehnologia oferită de compania OpenAI. Noile funcții urmând să fie implementate treptat, pe parcursul următoarelor luni. Sam Altman, de asemenea, a mai declarat că programatorii care doresc să experimenteze cu GPT-4o vor putea să cumpere API-ul la jumătate de preț. Acest model nou fiind de două ori mai rapid decât GPT-4 Turbo.

Această demonstrație live din partea companiei nu este o coincidență având în vedere faptul că conferința Google I/O, unde s-au prezentat noile produse oferite de echipa Gemini, a avut loc în următoarea zi. Precum și înaintea conferinței WWDC, care va avea loc foarte curând, unde vor fi prezentate noile funcții AI de pe iPhone. Google fiind printre principalii rivali ai companiei OpenAI, pe lângă Meta sau Amazon, în ceea ce privește inteligența artificială.

Concepția noastră inițială atunci când am început OpenAI era că vom crea un AI și îl vom folosi pentru a genera tot felul de beneficii pentru lume. În schimb, acum pare că vom crea un AI și apoi alți oameni îl vor folosi pentru tot felul de lucruri uimitoare de care toți vom beneficia.

Sam Altman

În această eră a inteligenței artificiale, unde aproape în fiecare zi apare câte un chatbot nou, OpenAI încearcă să rămână pe primul loc prin lansarea GPT-4o. Aceasta este o dovadă clară a faptului că perspectiva companiei s-a schimbat de-a lungul timpului adoptând o abordare care încurajează colaborarea și inovația din partea celorlalți oameni.

Share.
Avatar of Lorena Alexandra

Pasionată de inovație și creativitate în domeniul tehnologiei, am absolvit Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică. Sunt o persoană extrem de motivată și perseverentă, cu o dorință constantă de a învăța lucruri noi.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.