Free cookie consent management tool by TermsFeed

Suntem la curent de ceva timp cu faptul că se lucrează la primul telefon pliabil Apple. Privind puțin în direcția celorlalte companii de pe piață și la smartphone-uri precum Galaxy Z Fold 5, Motorola Razr Plus și Pixel Fold, este evident că Apple a rămas în urmă cu propriul model de telefon pliabil.

Acum că celebra companie a lansat Apple Vision Pro, toate așteptările utilizatorilor se concentrează pe primul telefon pliabil Apple, pe care sursele îl numesc simplu iPhone Flip și despre care cred că ar putea fi lansat în toamna anului 2024.

Ce se știe până acum despre producția primului telefon pliabil Apple?

Cele mai recente zvonuri sugerează faptul că Apple ar lucra deja la două modele de telefoane pliabile în două dimensiuni diferite. Cu toate acestea, nimic nu este sigur, deoarece cu ani în urmă, sursele sugerau lansarea unui smartphone pliabil de la Apple în 2020, lucru care nu s-a întâmplat.

Există informații potrivit cărora inginerii doresc să construiască un dispozitiv pliabil la fel de subțire ca modelele actuale iPhone, însă acest lucru este o provocare din cauza dimensiunilor bateriei, dar și a componentelor ecranului. Cu toate acestea, compania încă experimentează pentru a obține un design potrivit, fapt ce-i încurajează pe cei care așteaptă lansarea acestui model de telefon.

Cum va arăta telefonul pliabil de la Apple?

Conform unui raport al celor de la The Information, se zvonește că telefonul pliabil Apple va fi în format clamshell, adică un model asemănător cu Galaxy Z Fold 5 sau Motorola Razr Plus.

Chiar și așa, dezvoltatorii încă lucrează la design, pentru ca ecranul din exterior al dispozitivului să nu fie deteriorat prea ușor. De asemenea, așa cum am mai menționat, Apple își dorește ca viitorul iPhone Flip să fie la fel de subțire ca telefoanele din seria iPhone 15, aspect la fel de greu de îndeplinit având în vedere componentele unui smartphone.

Când se va lansa primul model de telefon pliabil Apple?

Prin urmare, este greu de crezut că va exista un telefon pliabil Apple în seria iPhone 16. Sursele au luat în considerare fiecare an pentru lansarea primului telefon pliabil al companiei, însă niciodată acest lucru nu s-a concretizat.

Mai mult, planurile Apple de a dezvolta un iPad pliabil par mult mai solide, deoarece designul nu pune atât de multe probleme. Astfel, ne-am putea aștepta mai întâi la lansarea unui astfel de dispozitiv, însă nu mai devreme de anul 2026.

Share.
Avatar of Mihaela Elena

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Un comentariu

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.