Free cookie consent management tool by TermsFeed

După luni de speculații, seria iPhone 15 a fost lansată oficial în cadrul evenimentului Apple din 12 septembrie. Noile modele de telefoane urmează să se găsească la precomandă începând de vineri, 15 septembrie, cu disponibilitate de vânzare de pe 22 septembrie. 

Noua serie are multe îmbunătățiri și noi funcționalități, în comparație cu cea antecedentă, dar chiar și așa, oamenii continuă să se întrebe dacă merită să cumperi iPhone 15 sau iPhone 15 Pro.

Astfel că, haide să vedem dacă merită să cumperi iPhone 15 / iPhone 15 Pro sau nu.

iPhone 15: Design și caracteristici specifice

Pe scurt, răspunsul este DA merită să cumperi iPhone 15, fiind alegerea înțeleaptă privind raportul dintre calitate și preț.

Modelul standard de iPhone 15 are aceeași dimensiune de ecran ca seria anterioară, dar spre deosebire de iPhone 14, noul telefon vine într-o gamă variată de culori: roz, galben, verde, albastru și negru. 

iPhone 15 are o cameră de 48 mp, o actualizare semnificativă față de modelul precedent, care are o cameră de doar 12 mp, și oferă mai multe opțiuni pentru zoom.

Noile culori disponibile pe iPhone 15

Portul USB a fost înlocuit pe toate modelele noi cu cel de tip C, așadar majoritatea dispozitivelor Apple se pot încărca cu un singur cablu (AirPods, Apple Watch). În plus, vine cu Dynamic Island, funcție ce se regăsea până acum doar pe modelele Pro.

iPhone 15 este disponibil în variante de 128GB, 256GB și 512GB, iar sistemul de operare va funcționa conform iOS 17. Modelul standard este și cel mai accesibil, iar diferența de preț dintre iPhone 15 și iPhone 15 Pro este vizibilă.

Așadar, dacă dorești un telefon din noua serie care să îndeplinească toate funcțiile îmbunătățite, dar care să fie și accesibil ca preț, atunci iPhone 15 este alegerea potrivită. 

Precomenzile pentru iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max încep vineri, 15 septembrie, iar telefoanele sunt disponibile oficial în vânzare peste o săptămână, vineri, 22 septembrie. Vezi în ce magazine online din România se pot găsi și decide dacă merită să cumperi iPhone 15 sau iPhone 15 Pro!

Preț și precomandă iPhone 15 în România

MagazinPreț iPhone 15Disponibilitate
eMAGDe la 4699,99 LEIPrecomandă
EvomagDe la 4999,99 LEIPrecomandă
FlancoDe la 4699,99 LEIPrecomandă
QuickmobileDe la 4844,90 LEI *Precomandă

* cod QUICK1742 (Reducere suplimentară de 3% la QuickMobile)

iPhone 15 Pro: Design și caracteristici specifice

Spre deosebire de telefonul standard, modelele iPhone 15 Pro au un set extins de funcții care sunt indisponibile în iPhone 15. Acestea includ o tehnologie mai avansată, un ecran mai bun, un cip A17 mai rapid și multe alte funcții.

Disponibile în aceleași dimensiuni ca iPhone 14 Pro, modelul iPhone 15 Pro are un design similar, dar există câteva schimbări remarcabile. În loc de oțel inoxidabil,

Apple folosește o ramă dintr-un nou aliaj de titan pentru modelele Pro, care este folosit și pentru nave spațiale, și există noi culori de titan, inclusiv alb, negru, natural și albastru.

Apple anunță noul iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max cu carcasă de aluminiu, buton Action, USB-C și procesor A17 

Titanul este mai ușor decât oțelul inoxidabil, astfel încât modelul iPhone 15 Pro ajunge să fie cel mai ușor telefon.

Modelului Pro i s-a adăugat un buton personalizabil de acțiune care este modelat după butonul de acțiune de pe Apple Watch Ultra și înlocuiește comutatorul de silent.

Acesta poate fi setat pentru una dintre mai multe funcții, cum ar fi pornirea camerei, activarea lanternei, sau activarea altei scurtături.

Spre deosebire de modelele mai accesibile, iPhone 15 Pro are o lentilă Telephoto standard 3x, iar iPhone 15 Pro Max este echipat cu o lentilă Telephoto îmbunătățită de 5x care folosește un nou design tetraprismatic.

Apple a introdus un nou sistem de stabilizare optică a imaginii care include un modul de focalizare automată cu senzor 3D pentru fotografii mai clare.

Modelele iPhone Pro au în plus varianta de 1TB ca dimensiune a memoriei, iar Pro Max renunță la opțiunea de 128GB, astfel încât rămâne doar cu disponibilitatea de 256GB, 512GB și 1TB.

Astfel, dacă îți dorești un dispozitiv din seria iPhone 15 cu mai multe funcții speciale, o cameră profesională și un design unic, iPhone 15 Pro reprezintă cea mai bună variantă. 

Preț și precomandă iPhone 15 Pro în România

MagazinPreț iPhone 15 ProDisponibilitate
eMAGDe la 5949,99 LEIPrecomandă
EvomagDe la 6399,99 LEIPrecomandă
FlancoDe la 5949,99 LEIPrecomandă
QuickmobileDe la 6144,90 LEI *Precomandă

* cod QUICK1742 (Reducere suplimentară de 3% la QuickMobile)

Share.
Avatar of Catalin

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.